Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Zarf ile mazruf!.. Ya da "Palavra" notlar..

Dün, Sabahspor'da maç başlığı.. "Gençsaray / Sarı kırmızılı takım özel maçta AEK'yi ikinci yarıda genç yıldızlarının başarılı futbolu ile vurdu."
Maç eleştirisini yazan Levent Tüzemen'in yazısı..
"Gençler Galatasaray'a dinamizm ve hareket getirdi. Gençlerin hepsini beğendim.."
Maç tablosu.. İlk yarıda oynayan 45 dakikayı 1-0 mağlup kapayan eskilerin hepsinin notları, ikinci yarıda oynayan gençlerden yüksek. İkinci yarıyı 2-0 galip kapayan gençlerden sadece Zafer, Saidou'dan daha iyi bulunmuş, o kadar.. Onun da aldığı not 6.. Yani gençlerde "İyi" not alan tek kişi yok!..
Maçın başlığı, yorumu ve skoru örtüşüyor. Buna karşılık verilen notlar tam tersini söylüyor. Hangisine inanacaksınız?. (Ben maçı izledim. Doğru olan başlığı atan arkadaşımız ve yorumlayan Levent Tüzemen. Notları kim yazmışsa, sallamış..)
Özellikle geç saatlerde oynanan maçlarda, not tablosu hemen her gazetede doldurma, şişirme, atmasyon. Okur da bunun farkında.. Artık verilen notlara bakan, inanan, ciddiye alan sayısı çok az.. Futbolcuların kendileri gülüp geçiyor. Hiçbiri aldığı notu merak etmiyor.
Oysa Milliyet uzun yıllar önce ilk yıldız tablosunu spor sayfalarına koyduğunda, maç biter günlerce bu yıldızlar tartışılırdı..
Biz mesela (Öcal Uluç, Ahmet Taner Kışlalı, Güneş Tecelli, Kurthan Fişek, Oktay Kurtböke, Başkurt Okaygün ve ben), 20 bin satan yerel Ankara gazetesi Yenigün'de Şeref'in notu, 6 mı olsun 7 mi olsun diye dört saat (Abartmıyorum, dört saat) tartışır, maç yazılarını yazmaya ondan sonra geçerdik. Nerden nereye geldik..
O zaman, yıldız ve not vermekten vaz geçmek daha doğru olmaz mı diye düşünmenin tam zamanı..
Bu tablolar ya eski itibarını kazanmalı.. Ya da kaldırılmalı.. Kadroları yazarsın, iyi oyuncuları da yazının, eleştirinin içinde geçersin biter..
Oyunculara bu garip notları veren gazeteler, daha garip bir uygulama ile hakemlere not vermiyorlar..
Niye?..
Pazar akşamı saat 21.00'den başlayan ve iki gün süren tüm TV futbol programlarının ana malzemesi hakemler.. Yöneticiler, yorumcular, eski hakemler her televizyonda sadece hakemleri tartışırken, gazeteler sadece hakemlere not vermiyorlar.. Neden acaba?..
Beceremediklerinden mi?.
Futbolculara not vermeyi çok mu beceriyorlar da..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA