Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yanlış jüri..

BU jüride ben de vardım. Londra gezim dolayısı ile katılamadım ve sonuçları dönüşümde masada buldum.
Geçen yıl, spor ortamına gerçekten bomba gibi düşen Sabah Spor Ödülleri'nin merakla beklenen ikincisi sonuçlanmış ve jüri Fatih Tekke'yi Yılın Sporcusu seçmişti.
Aslında Yılın Sporcusu adayı olması dahi tartışılır Tekke'nin, hem de bir Olimpiyat yılında birinci seçilmesi, jürinin değil, o jüriyi seçenlerin hatası.
Trabzon ve çevresi dışına taşan tek bir ulusal ve uluslararası başarısı bulunmayan Tekke'ye oy verenlerin, sporun ve spor dünyasının çok dışında kişiler olduğu gerçek..
Halterde mucizeler yaratan ve 19 yaşında Olimpiyat Şampiyonu olan Taner Sağır, hadi onu bilmiyorsunuz, üçüncü Olimpiyat madalyasını kazanan Halil Mutlu, 1948 Ruhi Sarıalp'tan bu yana ilk defa Olimpiyat Atletizm Madalyası getiren Eşref Apak, olimpiyatta hem de iki kez final koşan, Türkiye adını ilk defa bir Atletizm Dünya rekoru ile birleştiren ilk atletimiz Elvan Abeylegesse, sakat ayağına rağmen, hem de ayakların en vazgeçilmez olduğu Taekvando gibi bir spor dalında tek ayakla yarışıp Olimpiyat Gümüşü alan Bahri Tanrıkulu .. Olimpiyattan haberleri yok (!) diyelim, NBA'de yani, dünyanın en çok pazarlanan liginde Türkiye adına müthiş bir tanıtım yapan Hido ve Memo aslanlar gibi dururken Fatih Tekke'ye oy verecek kadar spordan habersiz ya da popülist kişileri üye diye seçen biz Sabah ekibi hata yapmışız demektir.
Gelecek yıla şimdiden hazırlanmalı, bu ülkenin en saygın, en ağırlıklı, en merakla beklenen "Yılın Sporcusu" anketinin temellerini yeniden atmalıyız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA