Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bahar Konseri!..

Haberim olmadığı için Bahar Ayini'ni kaçırdım. Oysa Gürer Aykal aylar önce Erzurum'da uyarmıştı, "Muhakkak gel" diye.. Bu müthiş Stravinski müziğini Borusan Filarmoni çaldı, Gürer'di şef..
Ama Bahar Konseri'ni kaçırmadım, cumartesi öğleden sonra, Kadıköy Süreyya'da.. Harika bir güneşli bahar günü ve Süreyya tıklım tıklım dolu.. Güzelliğe bakar mısınız?..
Nursel Öncül, Lynn T. Çağlar, Şamil Gökberk ve Göktuğ Alpaşar, iki piyano (Hüseyin Kaya, Simten Şenpolt) eşliğinde, Schumann, Shubert, Grieg, Poulenc, Schoenberg, Canteloube ve Brahms'dan aşk şarkıları söylediler..
En güzeli de, şarkı sözlerinin Türkçeleri arka fona bindirildi.. Canteloube'un "Mahvolmuş adam, çünkü evliydi" şarkısının sözleri dünya durdukça tartışılır..
"Bir erkeği olan kadın mutludur. Olmayan daha da mutludur. Çünkü özgürdür. Bekar erkek bir kadın arar. Evli erkek ise, bekar günlerini" diyor şarkı..
Yani kadın ne olursa olsun mutlu. Erkek ne olursa olsun mutsuz..
Bu konseri Haşo ile birlikte izlemek isterdim.. Neler neler tartışırdık aralarda..
Sade aşk değil be Haşo, dünyanın bütün güzellikleri iki kişiliktir. Paylaşamıyorsan, güzelin tadına varamazsın ki!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA