Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

(Efendim, gene pazar.. Gene yarım sayfa reklam ve Güneş Tecelli'nin Abuzittin'e yazdığı mektup gene bugüne kaldı. Öyle olunca, bizim Trabzon yazılarının başlaması da yarına.. Özürler.. Sevgiler. h.u..)

Abuzittincim,
Uzun süredir siyasi haberleri izlemiyorum. Gazetelere, televizyona şöyle bi bakıp geçiyorum.. İnsanın kafası daha rahat oluyor. Her gün, "Bilader nereye gidiyoruz, n'olacak memleketin hali.." diye beyninin içini kurt kemirmiyor. Başka şeylere takılıp kalıyorsun. Bahar da geldi artık köydeyim ya. Köpeklere kene mi düştü, elma ağacının dalı neden eğilmiş, acaba yarın hava nasıl olacak balığa çıkabilir miyiz" bunlarla vakit geçiriyorum. Şimdi hanım da emekli oldu köye geldi. Artık günün nasıl geçtiği hiç anlaşılmaz !
Geçen gün biri günlük gazete getirmiş. Dedim ya gazetelere şöyle bi bakıp geçiyorum diye. Vatan gazetesiydi. Manşet: "Eski bakandan 240 milyon dolarlık yatırım."
Altında da Osman Pepe'nin ailesiyle çekilmiş bi fotoğrafı. Eşi ve dört oğlu. Maşallah, genç, yakışıklı çocuklar. İçimdeki eski şeytan "Şu haberi sonuna kadar oku" diye dürttü. Oku, okuma.. Sonunda şeytan kazandı kardeşim. Haberin özeti, Pepe ailesinin çocuklarından biri Gürcistan'da bi şirketin hisselerini almış ve bu şirket Türkiye'de 7 tane hidroelektrik santrali kuracakmış. Bakan da, "Hisselerin tamamı değil yüzde 10'u oğlumun. Santral sayısı da 7 değil 4.." diye bi açıklama yapıp, eklemiş "..Çocuklarımla, Çin'den Nijerya'ya ekmek parası için iş kovalıyoruz."
Fotoğrafa tekrar baktım. Çocukların biri olsa olsa 12 veya 13, en büyüğü de 20'sini biraz aşmış gibi duruyor. Herhalde bu çok önceden çekilmiş bi fotoğraf olmalı diye düşündüm. Çünkü 12 veya 13 yaşında bi çocuğun, Çin'den Nijerya'ya hidroelektrik santrali peşinde koşturması biraz tuhaf. Hani kek fabrikası filan olsa bi derece anlaşılabilir. Nitekim soruşturdum, eski bakanımızın en büyük oğlu 27 yaşındaymış. Eh, kurulması planlanan bi nükleer santral değil, olsa olsa 240 milyon dolar değerinde bi hidroelektrik santral"cık" daha doğrusu "cıklar." Böyle bi yapım şirketinin yönetim kurulu başkanı dahi olabilir, yaşı müsait. Kaldı ki bu genç, kardeşiyle birlikte daha önce bi gemi almış sonra da onu satıp tersane kurmuş. Yoksa tersi miydi ? Ama bu olmuş . Herhalde o tarihlerde 20 yaşlarındaydı. Kardeşi de 15 filan olsa gerek. İnsan ister istemez kendi çocuklarını düşünüyor Abuzittincim. Allah hepimizinkilere uzun ömür versin, biliyorsun benim iki oğlum var. Biri 30'una geliyor öteki 45.. Güya işletme de okudular, ufak bi turizm tesisini zar zor ayakta tutabiliyorlar. Demek ki bu tartışmasız IQ meselesi. Kim bilir bakanımızın çocuklarının IQ' su ne kadar yüksektir.
Gerçi Vatan'ın haberinde bi takım imalar yapılmak istenmiş ama anlaşılıyor ki bu "nifak sokucuların " işi. Benim çocukların IQ' su kaç bilmiyorum ama , bizim ailecek IQ ile ilgili genlerimizde bi gevşeklik olduğu belli, çünkü mal meydanda! Osman Pepe renkli bi bakandı. Çevre konusunda ciddi çalışmaları olmuştu. En çok orman yangınlarının önlenmesinde, memlekete yararlı işler yaptığını düşünüyorum. Yangın uçak filolarının güçlendirilmesi onun zamanında başlamıştı. Bu arada, ormanlık arazilerin maden şirketlerine kiralanmasında bazı dedikodular yayıldıydı ama torba değil ki ağızları büzesin. Münasip yerlerinden öperim, Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
Tecellister@gmail.com

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA