Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir "ibret" mektubu..

Bir e- mail aldım. Aynen ve yorumsuz sunuyorum..
"Vaktinizi almak istemediğim için hemen konuya giriyorum.
Bilmem biliyor musunuz, Bebek'teki Mısır Konsolosluğu onarılıyor. Anıtlar Kurulu ve belediye izinleri gözümüze sokulacak şekilde asılmış. Fakat o güzelim büyüklü küçüklü kulemsi çatıların her biri (şimdi sıkı durun) pleksi glasdan mı, kim bilir hangi kitch malzemeden yapılmış, dört ayrı yöne dönük kaz figürleri ile taçlandırılmış!! Adamlar zaten bu harika yapıya bedavadan sahip olmuşlar, şimdi de burada belediye, Anıtlar Kurulu ve yüklenici firma gibi zevksizlerin işbirliği ile böylesine korkunç 'göz kirliliği' yaratıyorlar. Orijinalinde olmayan, olması mümkün olmayan bu barbarlığa izin verenlere nasıl beddua etmeli bilmem..
Sizden ricam, lütfen ilgisiz ya da barbar zevkli yetkililerin dikkatini çekmeniz. Mısırlıların ve onların işbirlikçilerinin, İstanbul'un en güzel yerindeki, en güzel binanın ırzına geçmelerini yalvarırım önleyin. O dört yana bakan kazların oradan indirilmesini görmeden ölürsem, gözüm açık gidecek.
Konsolosluk bahçesinde istedikleri sayıda kaz besleyebilirler, bence sakıncası yok. Ama o güzelim yapının mimarisi ile oynamak kimsenin haddi değil. Lütfen yardım edin.
Size güzellikler dilerim,
Mine.. (67 yaşında 9 kuşak İstanbullu sadık bir okurunuz)"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA