Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Hektor Heykeli!..

Brezilya hele de "Rio" deyince akla, o kente bakan tepenin üzerindeki 40 metre boyundaki İsa Heykeli gelir.. Rio'ya gittiğimde ilk işim bu tepeye tırmanmak ve o heykelin altında resim çektirmek olmuştu..
Brezilya ziyaretinde Kültür Bakanımız Ertuğrul Günay da o tepeye çıkmış, indiğinde de "Çanakkale Boğazı'nın Anadolu Yakasına, Boğaz'a giren her gemiden görülecek 50 metre boyunda bir Hektor heykeli yapalım" demiş..
Harika bir fikir..
Truva kahramanı Hektor'un heykeli, Türkiye'ye Akdeniz'den girişin simgesi olur. Hektor, Anadolu'nun, Truva için savaşan Anadolu Birliği'nin kahramanı.. Fatih, buraları feth ettiğinde "Hektor'un intikamını aldık" demişti.
Günay, bu müthiş projeyi lafta bırakmamalı.. Hemen harekete geçmeli.. Uluslararası bir yarışma açılır. Heykel en kısa zamanda bitirilirse, nasıl harika bir iş yapıldığı ortaya çıkar. Ertuğrul Günay da tarihe geçer..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA