Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

En kötü Dünya Kupası..

Manzaraya bakar mısınız?.. Bizim ev, kupanın başından beri ilk kez tıklım tıklım.. Üç kişi, beş kişiyle maç izlerken, "Final" diye hemen herkes gelmiş. Hatta ağbim Öcal, İzmir'den aramıza katılmış.. Dünya Kupası final maçının son dakikaları oynanıyor.. Herkes "Gol" olsun diye çırpınıyor.. Kimin atacağı önemli değil.. Gol olsun ki, bu ızdırap 30 dakika daha sürmesin..
Bu tablo, 2010 Dünya Kupası'nın ne olduğunu anlatmaya yeterli..
Dünya Kupası tarihinin en kötü İspanyası ile, en kötü Hollandası final oynuyor ve insanlar "Uzamasın" diye dua ediyorlar..
Geceyi kurtaran Bedri Usta ile yaygın adıyla Langırt Masası oldu..
Bahçeye mangalı kurmuştuk. 100 Evler Bedri Usta, Maslak'tan sonra, Zincirlikuyu'da da dükkân açmış. Bizim maç takımının gözdesi.. (Yani laf aramızda, pazar gecesi reyting rekorunun sebebi aslında final maçı değil, Bedri Usta'nın mangalıydı, o da ayrı..)
Türkiye Masa Topu Derneği de, bahçeye harika bir masa koymuş.. Ercan bas bas bağırıyor.. "Maç başladı" diye devre arasında, masa maçını Dünya Kupası final maçına tercih etmişler, bitirmeden gelmiyorlar..
Endüstriyel futbol!. Savunma futbolu.. Önce gol yememe futbolu.. Takımı, yeteneklerden, yıldızlardan, futbolu güzelleştirenlerden değil, koşan, tekme atan, çelme takanlardan kurmanın sonucu işte bu..
FIFA bu Dünya Kupasını 3 milyar 200 milyon dolara pazarladı. Televizyon yayın hakları ve maçları ekranda milyarların izleyeceğini bilen firmaların sponsor olmak için cehennemi yarışları endüstrinin rekor kırmasına yol açtı.
Ama bir Dünya Kupası daha böyle olsun, görelim bakalım, bu seyirci olur mu, bu paralar ödenir mi?.

* * *

İspanya ve Hollanda!.. Dünyanın en iyi takımı bunlar öyle mi?. Hangi takım oyunu güzelliği vardı seyre değer?.
Geçin.. Hangi bireysel özellik ve güzellik var, hatırınızda kalan.. 14'erden 28 futbolcu çıktı sahaya.. Bir, tek birisi için içiniz "Cız" etti mi?.. "Ah benim takımım da olsa" dediniz mi?.. "Bunun gelecek maçı ne zaman.. Seyretsem" dediğiniz tek kişi var mı?.
Dünya Şampiyonu takımın bir forvetini söyler misiniz, size "Vay be" dedirten?.
İkinci Hollanda'nın en iyileri, Real Madrid'in kovdukları.. Robben ve Schnieder!..
1974, Cruyff'un ve Neeskens'in Hollandası bunlara 7 atardı.. 1988.. Van Basten ve Rijkaard'ın Hollandası en az beş çekerdi.. Bu mu Hollanda futbolu şimdi?.
Üçüncü Almanya'nın yıldızları (!), Fatih Hocanın beğenmediği Mesut.. Löw'ün üçüncü ligden bulup aldığı Müller.. Gol Kralı, bu sezon Bayern'de beş maç oynayamayan Klose..
Futbol "Gol" demek.. Hem de 32 takımlı ve bol maçlı Kupada 6 gol atan adam yok..
Bu mudur?. Dünya futbolu bu mudur?.
Ya Brezilya!.. Futbol dehası (!) takım, Dunga'yı yere göğe koyamıyordu. Brezilya'yı Brezilya yapan "Güzel Oyun"dan vazgeçip, Avrupa sistemi, savunma oyununa döndüğü için.. Socrates "Utanıyorum" dediği için yerin dibine sokuluyordu, endüstriyel futbol yalakalarınca.. "Brezilya iki muhteşem (!) stoperi ve üç ön liberosu ile tarihin en güçlü savunmasına sahip" diye yere göğe konmuyordu. Korkaklar takımı rezil oldu..

* * *

82, 86, 90, 94 ve 98 Kupalarını yerinden, 74, 78, 2002, 2006 Dünya Kupalarını televizyondan seyrettim.. En kötüsü, hem de açık ara buydu..
Ne var ki, bu rezil kupanın geliş işareti, 4 yıl evvelki İtalya- Fransa finali ile verilmişti. FIFA dahil ders alan çıkmadı. O finalistler, İtalya ve Fransa bu defa guruplardan çıkamadılar. Hem de bu rezil kupada guruplardan çıkamadılar.. Anlayın gerisini..
Fatih Terim Hocam şimdi nasıl dövünüyordur, tahmin ediyorum. Tarihe geçme fırsatını kaçırdı.. Del Bosque'nin yerinde rahatça o olabilirdi. O İspanya'yı biz guruplarda eleyebilirdik.. Eğer Hocam rakiplerine değil, takıntılarına yenilmeseydi..
Arda!.. Onun için yazıp söylediklerimi abartılı bulup benimle alay edenler?.. Final maçında sahada bir Arda var mıydı?.
Kupanın en iyi oyuncusu Forlan seçildi.. En iyi futbolcusu Forlan olan Kupa!.. Buyrun size ölçü.. Nerde Messi'niz?..
Dünya Kupası, korkak futbolun ve korkaklar medyasının iflasıdır..
FIFA kendine gelmezse, futbol da iflas eder!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA