Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ezop muyum, ben neyim?..

Dünyanın en güzel şeyi ne?..
Yazmamak!..
Tam 9 gün yaşadım Bodrum'da.. Kafamda yazma baskısı, stresi olmadan.. "Yahu devir bilgisayar devri.. Al yanına bir dizüstü. Otur günde bir saat yaz. Dükkanı kapama" diyenler var ya.. Mesele bir saat değil ki.. Kalan 23 saat..
O bir saat ne yazacağını düşünerek, gördüğün, izlediğin, duyduğun, yaptığın her şeyi kafanda yazıya dönüştürerek..
Son günlerin modası (Filmi daha görmedim), rüyanda bile yazı görerek..
O bir saat, 23 saatte kafanda hazırladığını daktilo etmek sadece..
Tatil dediğin vücutla yapılmaz ki.. Eşek gibi yorgun ol, sekiz saat uyudun mu tamamdır..
Tatil kafada yapılır.. 23 saat yazı düşünen kafa dinlenir mi?.
9 gün kafamı tatile çıkardım.. Etrafıma da baskı yaptım.. Siyaset ve spor konuşmak yasak..
Oh be.. Dünya varmış.. Yazmamanın meğer ne doyulmaz zevki varmış.. Yazmamak ne güzel şeymiş..
Peki o zaman, şimdi, şu an, bilgisayarın başında tuşlara dokunurken içimden taşan mutluluk ne?.. Niye zevkten ölüyorum ben?.
Çünkü dünyanın en güzel şeyi yazmak..
Dünyanın en güzel şeyi okurla, sizlerle dostlarla buluşmak..
"Manyak mıyım, ben neyim" diye sormadım kendime..
Cevabı yıllar, yüz yıllar önce Ezop diye biri vermiş.. Hadi onu nakledelim.. Bodrum'u yazmaya yarın başlarız..

***

Ezop, Sisam Adası'nın Kralı Ladmon'un kölesi olmadan önce, çağın tanınmış bilginlerinden Ksantus'un kölesi imiş. Ksantus, bir gün Ezop'a demiş ki: "Çarşıya git, bu akşamki misafirlerime en iyi, en lezzetli yemekleri yapmak için ne gerekiyorsa satın al." Ezop, Ksantus'un misafirleri şerefine verdiği ziyafette bütün yemekleri "dil"den yapmış. Ksantus, Ezop'u misafirlerinin önünde azarlamış.. "Nedir bu rezalet? Ben sana en lezzetli, en nefis yemekleri yap, dedim. Sen hepsini dilden yapmışsın."
Ezop "Evet efendim, en lezzetli yemekleri hep dilden yaptım" demiş. "Çünkü, dünyadaki en güzel, en tatlı şey dildir. İnsanlar dilleriyle anlaşırlar, dilleriyle dua ederler, diğerlerine karşı sevgilerini dille anlatırlar. Dil olmasaydı, insanların hâli ne olurdu?"
Aradan zaman geçmiş, Ksantus, bu defa pek sevmediği kişilere ziyafet vermek istemiş; ama bu defa Ezop'tan, en kötü yiyecekleri hazırlamasını istemiş. Ezop, bir önceki ziyafet gibi, çorba dahil bütün yiyecekleri dilden yapmış ve efendisi azarlamadan kulağına fısıldamış..
"Dünyadaki en acı, en çirkin, en kötü şey dildir. İnsanları, birbirine düşüren, kavga ettiren, aralarını açan, savaşlar çıkartan, dildir. İnsanın başına gelen pek çok felaketin sebebi, dildir."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA