Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Korkunun ecele faydası yok, Hagi!..

BİRİSİ Hagi'ye "Korkunun ecele faydası yok" diye bir Türk atalar sözü olduğunu hatırlatmalı..
O "Birisi" Tugay tabii.. Hagi'nin yanında, Derwall'in yanındaki Mustafa Denizli olmaya bir türlü cesaret edemeyen Tugay..
Yahu korkunun ecele faydası yok!.. Dahası.. Ölmüş eşeğin kurttan korkmasına da sebep yok..
Hadi Fener'e yenilmekten korktun. Fener'e yenilmemek bile Galatasaray Kaptanına üçlü çektirecek bir zafer haline gelmiş, mazursun..
Yahu Trabzon'dan 7, o sırada lider Bursa'dan 9 puan geridesin zaten. Yani şampiyonluğu geç, Şampiyonlar Ligi'nde oynama hakkın için bu maçı kazanmak zorundasın.. 1 puanın sana faydası maydası yok..
Bunu düşünmek, hesaplamak için Hagi olmaya, Tugay olmaya gerek yok.. Yürekli olmak yeter.. Yürekli..
Yü- rek- li..
Ama 0-0'a yatmak için, sahada zaten iki kazma (Ayhan ve Mustafa Sarp) varken üçüncüyü, Barış'ı oyuna almak neyin nesi?.
Yahu bu takımda oyunu kim kuracak Hagi efendi?. Kim kuracak.. Sadece top kesmek, geleni gideni ileri vurmak, maçı duvar tenisine döndürmekle 90 dakika biter mi?. Durmadan yana ve geriye oynayan, durmadan vakitten çalmaya çırpınan savunmanın hata yapma ihtimali artmaz mı?. Senin o "Savunma" sandığın zavallı oyun, rakibin ekmeğine yağ sürmez, kazanmasını kolaylaştırmaz mı?.
Mutlak iyi oynamak ve kazanmak zorunda olduğun maçta, Ayhan, Mustafa Sarp ve Barış sahada olurken, Kewell, Aydın ve Emre Çolak kenarda oturur mu?. İlk 11 böyle mi kurulur?. Baros sakat. Tamam.. Orda Mehmet Batdal diye bir adam var. Dilimizde tüy bitti. Takım böyle lime lime dökülür, "Kim gol atacak peki" sorularına haftalardır yanıt bulunmazken dahi bu çocuk kenarda oturacaksa niye alındı, kimse sormaz mı?. Bu ülkenin en iyi pivot santrforu yeteneklerine sahip Mehmet'i denemeye dahi cesaretin yok Hagi.. Tercihin koşan kazmalar!..
Varsa kazmalar, yoksa topu tepenler..
Rijkaard'ın enkaza çevirdiği Galatasaray'ı bu Hagi, bu yürekle kurtaracaksa, yandı gülüm keten helva!.. ................
Bu arada.. Adnan Polat'ı ekranda bitkin görürken artık üzülmüyorum. Kendi düşen ağlamaz!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA