Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

7 Erik Ağacı..

LÜTFÜ Akyol'dan aldığım nota bakar mısınız?.
"Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun Yedi Erik Ağacı şiirini okuyunca babam çok duygulandı. Sabah canı sıkkın ve vücut ağrıları varken, yüzünün güldüğünü gördüm. Hem söylediklerini size aynen yazıyor, hem de teşekkür ediyorum. Eski İstanbul hikâyeleri bilin ki bizim evde bayram havası estiriyor. Keşke yaşı 70'in üstünde olanlara eski bir İstanbul mahallesi oluşturabilsek, onlara harika bir rehabilitasyon alanı olurdu ne dersiniz?
Size babamın söylediklerini aynen iletiyorum..
"Köşenizde Bedri Rahmi'nin 'Yedi Erik Ağacı' şiirini okurken çocukluğum aklıma geldi. O ağaçların olduğu yerin adı Yamanların Bahçesi idi. Biz de orda otururduk ve 11 yaşındaydım. Çünkü o erik ağaçlarından erik yerdik. Okurken burnumun direği sızladı. Şimdiki İnci pastanesinin olduğu yerde İpek sineması ve yakınlarında American Kütüphanesi vardı. Ordan kitap alır, okur, bir hafta sonra da geri verirdik. Çocukluğumun güzel günlerini hatırlattınız, size teşekkür ediyorum."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA