Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Teşekkürler Arda..

GÜNÜMÜZÜN son Mohikanlarından biri daha Arda.. Arda Uskan.. Bu ülkenin en iyi röportaj (Söyleşi değil, röportaj) yazarlarından biri.. Halit Çapın öldü, Mete Akyol ortadan çekildi.. Bir Arda kaldı.. O da köşe yazarlığı yapıyor artık. Takvim'de yeni bir köşeye başladı.. "Her- Gele Meydanı.." Günlerdir söz edecektim.. İşe bakın, acı bir olaya rastladı. İki türlü acı..
"Bir garip ölmüş diyeler/ Üç günden sonra duyalar" demiş şair.. Demiş ama "Garip" için demiş.. Bu ülkenin gelmiş geçmiş en iyi iki gitarcısından (Öteki Doğan Canku) biri Tarık Öcal için dememiş..
Koca Tarık ölmüş.. İki sütunluk minnacık bir ölüm ilanı.. "O mu, isim benzerliği mi?. Yok canım.. O olsa, sayfalarca magazin, tonla magazin eki var, iki satır haber, iki satır köşe yazısı olmaz mı?."
Oymuş.. Üzüntü ve öfkeyle öğrendim Oymuş..
Müthiş gitarcı.. Her türlüsünden. Harika caz gitaristliği yaptı. O zaman Boğaz'da, köprünün altında Ziya Bar vardı. Erol Pekcan davulda, Tarık gitarda.. Dinlemeye doyamazdık.. Sonra Alaturka Gitar yaptı. Alaturkanın en güzel eserlerini gitarı için düzenleyip üç albüm çıkardı. Hepsi müthiş sattı.
Son yıllarda ortalarda yoktu.. Meğer yaşam mücadelesi verirmiş.. Uzun sürmüş hastalığı.. Ne arayanı varmış, ne soranı..
İşte Arda o zaman ortaya çıktı.. Tarık'ın ardından ilk ve tek yazıyı o yazdı.. Enfes bir yazı.. İnternette bulun okuyun mutlak.. Metin Oktay'ın son gecesinde Ziya'daymışlar birlikte.. Tarık "Bir futbolcunun en çok Nazım Hikmet'e hayran olmasına vuruldum" demiş, arkasından Cumhuriyet'e yazdığı yazıda.. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde Çiçek Arif, Çiçek Bar'da bir gece düzenlemiş, Tarık için..
Arda "İnternetten bir Tarık Öcal şarkısı, mesela Nazım Hikmet'in Tahir ile Zühre'sini dinleyin" diyor..
Dinleyin de, hem de nasıl bir adamın, "Bir garip gibi" üç günden sonra duyularak gittiğini öğrenin..
Teşekkürler Arda.. Yaşa, Son Mohikan..
Nur içinde yat Tarık..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA