Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Turgut Ören..

Turgut Ören de ölmüş.. 87 yaşındaydı.. Türk sinemasının anıtlarından biriydi Ören.. Üniversite yıllarında dalga geçmek için Yeşilçam filmlerine gittiğimiz devirlerde, bazı şeylerin yavaş yavaş değişmekte olduğunu gördük. Bazı isimler TSE (Türk Standartları) damgası gibi oldu bizim için.. Lütfi Akad, Memduh Ün, Atıf Yılmaz, Osman F.Seden, Türker İnanoğlu..
Bunlar yönetmen ve yapımcılardı.. Aralarında ikisi de olmayan biri vardı.. Turgut Ören.. Görüntü yönetmeni.. Alaylı.. Taksim'de şipşak resimler çeken bir delikanlı iken sinemaya merak sarıp kameranın arkasına geçmişti. Müthişti. Ne filmler onun çekimleriyle güzelleşti. Yeşilçam'da Ören'in kamerasının karşısına geçmeyen nerdeyse yoktu.. Tabutunun arkasında da hiçbiri yokmuş..
Aileden falan 15 kişi varmış, o kadar...
Gül Kireklo'yu kutlarım. Son yıllarda okuduğum en güzel gazete yazılarından biriydi. Turgut Ören'i, ölümünü ve cenazesini anlatan "Bir Hayat, Bir Ölüm" başlıklı yazısı.. Batı gazetelerinde önemli ölümler böyle yazılarla anlatılır. Galiba Sabah da bu sayfayı nihayet açtı..
Dünkü Sabah'ta atladıysanız, internette bulun ve Gül'ün kaleminden Turgut Ören'i okuyun..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA