Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Yaya geçidi yapmak..

YAHU bunların işi milletle alay etmek.. Ankara'da yoldayız.. Bilader Kemal "Hıncal ağbi şimdi göstereceğim şeye inanmayacaksın" dedi.. Gösterdi inanmadım.. İnanılacak gibi değil de ondan..
Angora Caddesi'ne göbekler yapmışlar.. Göbek (Round about), dünya üzerinde kavşaklardan ışıkları kaldırmak, dönüşleri akışa bırakmak için icat edilmiştir. Bizde müteahhitlere para dağıtmak için. Çünkü hem göbek yapılır, hem de ışık konur. Göbekçi de kazanır, ışıkçı da..
"O zaman eski, klasik kavşağın günahı neydi" diye soran da çıkmaz..
Şimdi bu Angora Caddesi bölünmüş yol. Kavşağa ışıklı göbek yapmışlar. Caddeye de ışığın tam altına, yaya geçidini belirleyen o beyaz çizgileri fevkalade güzel çizmişler. Size yeşil yanınca, yaya geçidine iniyor, yürüyor ve yolun bölünmüş kısmına geliyorsunuz. Pardon gelemiyorsunuz.. Çünkü ortadaki kaldırımın tam orası çiçeklik.. Yayanın gelip de karşıya nerden geçeceğini kimse düşünmemiş. Ya çiçeklere basacaksınız.. Ya da sizinle beraber, o yöndeki trafiğe de yeşil yandı ya.. Akan trafiğin içine, caddeye sarkacaksınız. Arabaların içinde yürüyüp çiçekliği geçeceksiniz. Sonra tekrar sağa yürüyüp, bu defa çiçekliğin öbür tarafında devam eden gene gayet güzel çizilmiş zebra yaya geçidine varacaksınız.. Tabii bu arada ezilmediyseniz..
Yahu burdan bir tane Ankara sorumlusu geçmez mi?. Belediye Başkanı.. Zabıtası.. Vali, kaymakam, emniyet müdürü, trafik müdürü.. Gazeteci.. Bir tane değil.. Angora Caddesinde tüm göbeklerde yaya geçitleri böyle.. Geçit.. Çiçeklik.. Öbür tarafta gene geçit..
Biri bunları yapmak için para aldı.. Biri de, bu yazıdan sonra, bozup yeniden yapmak için para alacak.. Kimin parasını?.. Yok canım.. Melih Gökçek'in değil, tabii.. Bizim paramızı.. Halkın parasını..

***

Geldim İstanbul'a.. Bizim gazetenin altındaki Hoşsohbet sokak yaya geçidi yeniden düzenleniyor. Hani Barboros Bulvarından buraya dönen arabaların altında kalma tehlikemiz var ya.. Çünkü, dönen arabanın duracağı, bekleyeceği yer yoktu ya.. Yaya geçidinin kavşaktan beş metre falan içerde olması lazım ya.. Onu yazmıştık ya.. Okumuşlar.. Ne yapıyorlar biliyor musunuz?.. Geçit bir metre içerdeydi ya.. Şimdi sıfırlamışlar.. Şimdi dönenin, geçitteki yayayı görmesine hiç imkân yok. Döndüğü anda, adamın üzerinde..
Yahu bu cinayeti kim işliyor?.
Ana Kent Belediyesi mi sorumlu kavşaktan.. Ara sokak diye Beşiktaş Belediyesi mi?.
Kadir Topbaş da, İsmail Ünal da dostlarım.. Bir gün Sabah'a uğrar, bu rezilliği lütfedip görürler mi?.
Yahu Sabah ve atv'nin yanında bu rezilliğe imza atanlar, kenar bucak mahallelerde neler yapmazlar ki..
Pes ki, pes!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA