Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dünya Kadınlar Günü..

1857 yılının 8 Mart'ında, Amerika'da bir dokuma fabrikasında işçiler grev yaptılar.
Polis grevi kırmak için fabrikayı bastı. İşçiler kendilerini içeri kilitlediler. Polis de fabrika çevresinde barikat kurdu. Bu sırada yangın çıktı. İşçiler kilitli kapılar ve barikatlar yüzünden, kolayca kaçamadılar. Çoğu kadın 129 işçi yangın ve dumandan öldü.
Önce Amerika, sonra dünya kadınları, çeşitli tarihlerde bugünü anmaya başladılar. Sosyalist devrimini yapan Sovyetler Birliği günü resmileştirdi.
Anti komünist bazı ülkeler yasakladı. Sonunda, iki dünya savaşının ardından kurulan Birleşmiş Milletler, 16 Aralık 1977'de 8 Mart'ı Dünya Kadınlar Günü ilan etti. Etmekle de kalmadı. Her yıl Kadınlar Günü için de bir konu ilan etmeye başladı.
Bu yılın konusu "Kız çocuklarına eşit eğitim olanakları sunulması.."
Bir çorbada tuz daveti aldım.. Hani son baharda Şapka Devrimi'ni çok hoş bir gece ile kutlayan Kadıköy, Kozyatağı Kozzy'deki Oldies, bu gün için de hazırlık yapmış. Müzikli (Hürriyet Narin, Cazdan Hicaz'a..) ve neşeli (Ali Poyrazoğlu, Sohbet) katkılarıyla bir akşam yemeği.. Gecenin tüm geliri de Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kız Çocuklarının Eğitimine Burs Desteği'ne gidecek. Fix menü 50 lira.
(0212 6580053.)
Dünya Kadınlar Günü için bir anma da Sofa Otel'de.. Bu defa konu Kadının Sağlıklı Yaşaması ve Genç Kalması üzerine. Bu konuda öne geçmiş 8 kadın gecede ödüllendirilecek.
İşte seçilenler..
Selda Alkor.. Meme kanserine karşı toplumu bilinçlendiren bir projeyi yürüttüğü için.
Oya Germen.. Sağlıklı yaşam ve genç kalma konusunda yazdığı kitap ve yaptığı TV programlarından ötürü.
Dilara Koçak.. Diyetisyen..
Esra Tüzün.. Sabah gazetesi sağlık sayfası yöneticisi.
Neyhan Zırhoğlu.. Eczacılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı.
Zahide Yetiş.. Kanal D, Doktorum programı sunucusu.
Meriç Aksoy.. Dermatolog.
Güldem Berkman.. Novartis Türkiye Başkanı.,
Geçen yıl sorumluluk projeleriyle öne çıkan Modacı Siren Ertan ve Eczacı Adile Özdağ da özel ödül alacaklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA