Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Mustafa Erdoğan'a teşekkür edilir..

ERZURUM'DA politikacının biri saçmalamış. HaberTurk de, bu saçmalama ile dalga geçeceğine, bir kaşık suda fırtına yaratmak için elinden geleni ardına komayıp bir haber çıkarmış.. Güler misiniz, ağlar mısınız?..
Mustafa Erdoğan'ın dillere destan olan, ulusal gurur haline gelen Erzurum Kış Oyunları açılış ve kapanış gösterileri için kurduğu sahne, Ermeni Soykırım anıtından kopyaymış..
Bir ırkçı kafa bunu ortaya atmış..
Eee.. Mustafa da Kürt asıllı ya..
Yuh!..
Törenlerde sahanın ortasına kurulan dekor, oyunların yapılacağı Palandöken Dağı'nı simgeliyordu. Stilize yamaçlar açılıp, dansçıların üzerinde gösteri yapacağı podyuma dönüşürken, dağın içinden krater ortaya çıkıyordu.
Şimdi bu Ermeni Soykırım anıtıymış.. Ermeniler kadar başınıza taş düşsün diyesi geliyor insanın..
Dünya bilir.. Ağrı Dağı Ermeniler için kutsaldır. Dünyaya dağılmış Ermeni ulusunun da simgesidir.. Eee. Ne yapacağız.. Ağrı Dağı'nı haritamızdan mı sileceğiz. Yok mu sayacağız.. "Ağrı" yı hatırlatır diye "Dağ" lafı etmeyecek, dağ resmi çizmeyecek miyiz?.
O lafı eden kafatasçı politikacının, o haberi öyle yapmayı ve basmayı marifet sayan gazetecilerin Mustafa Erdoğan'ın bu ulus adına yaptıklarından haberleri var mı?.
Dünyayı dolaşan Anadolu Ateşi ve Troya, her defasında fona yansıyan Türk Bayrağı dalgalanırken biter..
Mısır'da, piramitlerin üzerine yansıyan ay yıldızı gördünüz, duydunuz mu hiç..
Size bir kaç not vereyim ister misiniz?.. Bunları da haber yapar mısınız?.
- Anadolu Ateşi'ni bugüne kadar 85 ülke ve 275 şehirde 3 bin 500 performans ile 20 milyon seyirci izledi.
- Anadolu Ateşi, Türkiye'de Eurovision 2004, Formula 2005, Universiade 2005 ve 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları gibi büyük organizasyonlarda sahne aldı.
- Anadolu Ateşi, Amerika'da New York Madison Square Garden, Chicago'da Chicago Theater, Fransa'da Bercy, Çin'de Çin Halk Parlamento Binası, Moskova'da Kremlin Palace, Mısır'da tarihi Muhammet Ali Camisi ve Piramitlerin Önü gibi dünyanın en önemli merkezlerinde gösteri yaptı.
- Anadolu Ateşi Evolution, 19 Şubat 2011'de İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ve Bostancı Gösteri Merkezi olmak üzere ilk kez aynı şehirde aynı saatte iki ayrı mekanda sahnelendi.
- Anadolu Ateşi ekibi, 6 Mart'ta Troya gösterisi için Sırbistan, 8 Mart'ta Macaristan'daydı. 10 Mart'ta Hırvatistan, 14 Nisan'da Slovenya'da, Anadolu Ateşi gösterisi için ise 12 ve 19 Nisan'da Antalya, 23 Nisan'da ise Azerbaycan'da olacak.
- Açılış ve kapanış gösterileri Mustafa Erdoğan liderliğinde Anadolu Ateşi tarafından yapılan Universiade Erzurum 2011, 80 ülkede canlı yayınlandı ve 170 bin kişi tarafından izlendi.
- Anadolu Ateşi, Erzurum'da 700'ü gönüllü olmak üzere 1500 dansçısıyla yer aldı.
- Organizasyon için Anadolu Ateşi dansçıları eksi 25-30 derecelik zor hava koşullarına rağmen günde 12 saatlik provalarla 2 ay boyunca çalıştılar.
- Açılış gösterisinde stadın üzerine 24 adet projeksiyon cihazı yerleştirildi, 550'ye yakın ışık robotu ve 150 civarında tarayıcı ilk kez Türkiye'de kullanıldı. - Açılış gösterisinin dört bölümünde ayrı ayrı kostümler giyildi. Ara geçişlerde de 300 kişilik kadro, 6'şar kostümle sahneye çıktı. Bu proje için özel hazırlanan kostümler, ilk ve son kez burada kullanıldı. Kapanış gösterisi 500 dansçı tarafından sahnelendi, gösteride 300 farklı kostüm ve 11 kilometrelik kumaş kullanıldı.
Teşekkürler Mustafa Erdoğan!.. Teşekkürler Anadolu Ateşi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA