Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ayrıntılara dikkat!..

ŞEYTAN ayrıntılarda gizli.. Mükemmellik de.. Bu gece derbinin sonucunu da şeytan belirleyecek bana sorarsanız.. Çünkü iki takım da futbol adına bir şey oynamadı sezon başından beri.. Kimse oynamadı zaten.. Futbol olarak Avrupa'dan bu kadar kolay, bu kadar rezil silindiğimiz bir yıl daha hatırlıyor musunuz?.
Avrupa da, ahım şahım değilken üstelik..
Hep birlikte erkenden döndüğümüz "Annemizin ligi"nde, kötülerin iyisi de değil, kısmetlisi, hakemlerin desteğini daha fazla göreni yürüyor..
Özeti bu olan ligde, birinci Fener'le, onbirinci Galatasaray arasında, on basamak fark yok aslında.
Fener biraz daha iyi yönetiliyor, Galatasaray tarihe kötü yönetim sayfaları yazarken. Fark bu.. Saha dışındaki fark..
Onun için söylüyorum. Her maçta olduğu gibi, bu maçta da her türlü sonuç olabilir ve hiç biri, ama hiç biri beni şaşırtmaz.. "Vay be" dedirtmez..
Maçın geneli günlerdir, her kafada tartışılıyor..
Ben ayrıntıların altını çizmek istiyorum bir kez daha..
Fener ligin duran toptan en çok gol atan takımı.. Galatasaray'ın da duran toptan gol yemediği maç yok nerdeyse.. Bu da on basamak farkın saha içindeki sebebi. Bu geceki maçın kaderi de olabilir, Galatasaray çözemezse..
Alex'in rakip sahadan vurduğu her duran top, başta kornerler, asist gibi.. Hele de içerde o asisti bekleyen Lugano varken..
Gol her Fener maçında bağıra bağıra geliyor.. Bunca teknik direktör önlem alamadı.. Neden?.. Nedeni açık.. Kornerler öncesine bakın.. Savunmadaki her adam, kafa vurmaya gelen bir Fenerli ile boğuşuyor.. İtişip kakışma.. Savunma adamı öyle tembih almış. Bir Fenerli verilmiş ona, onu kolluyor.. Gözü Fenerli'de.. Top umurunda değil.. Kolladığı Fenerli'nin gözü ise topta.. O zaman düşünün bakalım topa hangisi vurur?.. Topa bakan mı, topa bakan adama bakıp, topun gelişini ancak tahmin eden mi?.
Yahu ayni hatayı bunca teknik direktör arka arkaya nasıl yapar?..
İtiş kakış yok.. 18'in içini, 6 pasta yoğunlaşarak parselleyecek savunma adamları ve rakibe değil, topa bakacaklar.. Top 40 metreden geliyor.. Gelene kadar en doğru kararı verip, en doğru zamanda, en doğru hamleyi yaparsan, çözersin.. Bu kadar, ama bu kadar basit!..
İkincisi..
Galatasaray'ın kornerlerde arka direkte yediği golün haddi hesabı yok. Galatasaray'ın yıllardır olmayan kaleci antrenörü, hâlâ arka direğe de bir adam koymayı öğrenemedi. Yahu dünyanın en iyi kalecilerinden Cech, iki direğin dibine adam dikerken, top tutmaktan aciz Zapata, görmediği arka direğe değil, gördüğü ön direğe konan adamla golü önleyebilir mi?. Arkaya aşırılan her top boş kaleye giriyor. Galatasaray'ın kaleci hocası ders bile almıyor, yiye yiye başı döndüğü halde..
Yeter mi?..



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA