Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu cinayetin peşi bırakılamaz..

Yani nasıl balık beyinli bir toplum, nasıl balık beyinli bir medyayız biz..
Gazetelere bakıyorum, üç gün sonra.. Efendim "Telekom Arena 1 maç kapatılacak" mış..
Telekom Arena sezon sonuna dek kapatılmalı..
Bu futbol cinayeti A'dan Z'ye aydınlatılmalı.. Suçlular bulunmalı, teşhir edilmeli. Savcılığa sevk edilmeli. Mahkemeler en ağır cezaları vermeli..
Türkiye Futbol Federasyonu, böylesi bir derbiye, adam öldürebilecek rakı şişelerinin girmesini önleyemeyen Galatasaray kulübüne an ağır cezayı vermeli..
İstanbul Valiliği, bu derbi öncesi ve sonrasında en basit önlemleri bile almayan Emniyet sorumlularını araştırmalı, bulmalı ve gerekeni yapmalı..
Volkan'ın başının hemen on santim solundan geçen Yeni Rakı şişesinden söz ediyorum. Bir Ege rakı şişesi de yanına düştü, ayni tribünden fırlatılan..
Yeni Rakı hedef gözetilerek atılmış.. Minnacık şaşma olmasa, Volkan bugün hayatta olabilir miydi bilmiyorum. Ama Volkan kanlar içinde yere yuvarlansa, o sahaya inenler arasında çıkacak kanlı kavgada Arena, nasıl bir Kayseri- Sivas faciasına daha sahne olurdu onu kesin biliyorum.. Şimdi geçiştirilmek istenen olay budur.. Görmezden gelinen, unutulan olay.. Unutulsun ki, gelecek maçlarda, bu azgın köpekler, bu ruh hastaları, bu manyaklar yarım bıraktıkları işi tamamlasınlar ve bir katliam yaşansın..
Maça giden arkadaşlardan dinliyorum.. Daha girerken yürüyemeyenler, iki kolunda iki kişi sürüklenenler varmış.. Sarhoş.. Böylesine sarhoşların tribüne girmesine polis nasıl izin veriyor.. Her girişte iki polis yok mu?.
"Nevruza hedefleneceğiz. Bu maça polis ayıramayız" diye derbiyi cumaya aldıran İstanbul Valiliğinin aldığı güvenlik önlemleri bu mudur?.
Metroların hali daha da felaketmiş.. Zurna gibi metroya binenler, zıp zıp zıplayarak hem metroyu tehlikeye atan, hem de etraftakileri taciz edenler, tıkış tıkış olarak, yaşlıları ve kadınları nefes alamama, boğulma tehlikesi altına sokanları polis nasıl kontrol etmez?. O metro kapıları nasıl güven altına alınmaz..
Maç öncesi Fener seyircileri, belediyenin tahsis ettiği otobüslerle gelmişler.. Otobüsler paramparça.. İçinde Fenerliden başkasının olmadığı otobüsü, kendi bindiği otobüsü insan nasıl ve neden parçalar?. Niyet belli değil mi?. Polis bu çılgın holiganların maça girmesine nasıl izin verir peki?. O tribünün turnikeleri de parçalanmış üstelik.. Öyle girmişler içeri.. Nerde polis?. Sorun bakalım Emniyet Müdürüne, o maç için kaç yüz polis görevli.. Nerdeler peki?.
Cuma gecesi İstanbul büyük bir faciadan kıl payı kurtuldu.. Ama bakıyorum.. Ders alan kimse yok.. Herkes, ama herkes unutmuş, ya da unutturmaya çalışıyor..
Ondan sonra da, utanmadan, sıkılmadan, Meclis'ten futbolda şiddet yasası çıkarmaya uğraşıyoruz.. Çıkarsak ne olacak?..
İş Fener'e, Galatasaray'a gelince, herkes sus pus, herkes unutkan ve unutturmacı olunca, bu ülkenin ne polisi, ne savcısı işin peşine düşmeyince, idam cezasını geri getirip, futbol yasasına koysan ne olacak, uygulayacak yürek kimsede yokken..
Arena güvenlik kameralarıyla dolu.. Metro istasyonları güvenlik kameralarıyla dolu.. O sarhoşları, o canileri, o şişeleri atanları keklik gibi yakalamak mümkün..
İstenirse..
Kimse istemiyor..
Arena bir maç kapatılacak.. Olay da kapatılacak..
Çünkü hiç kimse, o şişe hedefini bulsa, Volkan şimdi mezarda, ya da beyin kanamasından yoğun bakımda olsa, neler olacağını aklına bile getirmiyor..
Volkan'ı, ne Galatasaray kulübünün güvenlik önlemleri, ne de İstanbul Emniyetinin polisi değil, Allah korudu.. Geçmiş olsun Volkan kardeşim.. Bin geçmiş olsun.. Ama ötesine.. Suçu sadece futbol oynamak olan milli takım kalecisini korumaktan acizlere.. Maça kanlı katil ruhu ile gelenleri durduramayanlara..
Yazıklar olsun!..
Yazık kere yazıklar olsun..
Anneler, babalar..
Bu vahşet ülkesinde, çocuklarınızı pisi pisine kaybetmek istemiyorsanız maça göndermeyin. Yetmez.. Maç günü, stadın civarına göndermeyin..
Çünkü bu ülke sahipsiz..
Çünkü bu ülkede, tüm futbol canilerinin yaptıkları her şey yanlarına kâr kalıyor!..
Arena bir maç kapatılacak ve her şey unutulacak.. Ta ki, unutulmaz bir facia, bağıra bağıra gelene dek..



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA