Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Futbol cinayeti

Derbinin en önemli anı bana sorarsanız Volkan'ın kafasını sıyırıp yere düşen şişe. Fenerbahçe'nin ve Milli Takım'ın kalecisini kaybedebilirdik. Bu bir cinayet; futbol cinayeti. O şişenin kafayı sıyırmış olması önemli değil. O şişeyi atan adam bir katil. Şişe bir değil, iki tane. Bir şarap şişesi, bir rakı şişesi. Bunlar Galatasaray tribünlerine giriyor. Güya güvenlik var, güya güvenlik kameraları var. 1- Güvenlik kamerası gerçekten varsa bu katiller yakalanmalı ve tutuklanmalı. 2- Arena Stadı sezon sonuna kadar kapatılmalı. Daha 15. dakikada G.Saray galipken ellerine geçen her şeyi atan seyirci, sonunda işi cinayet teşebbüsüne kadar götürdü. Volkan kanlar içinde yere düşseydi o statta daha kaç kişi kanlar içinde kalırdı, bilemiyorum. Bu olay gerek savcılık, yani adli yargı tarafından izlenip en ağır şekilde cezalandırılmalı gerek federasyon ve kurulları yıllar geçse de unutulmayacak ağır bir cezaya hükmetmeli.
Maç tam düşündüğüm oldu. Galatasaray kazanacak durumdaydı. Golü de atacaktı. Ama ondan sonra Hagi bugüne kadar olduğu gibi korkacak, takımı geriye çekecek miydi, çekmeyecek miydi? Bütün mantığımla "Çekmez" diyordum. Çünkü beraberliğin, alınan 1 puanın, hatta 5 puanın Hagi için de, Galatasaray için de bir önemi yoktu. Her şeyini kaybetmiş Galatasaray için tek önemli şey, Arena'da ilk Fenerbahçe derbisini kazanmaktı. Buna rağmen Hagi önce 1-0'ı, ardından 1-1'i korumaya kalkıştı. Ve intihar etti. Fenerbahçe'yi alenen, resmen Hagi oyuna soktu.

BİR SÖZÜM DE HAKEME!..
1-1'den sonra durumun değişebileceğini düşündüm. Kenarda hala kullanılmayan müthiş bir silah, Pino varken, Hagi 1-1'i korumak için Ayhan'ı oyuna sokmak aczini de gösterdi. F.Bahçe gibi bir takımın böyle bir ikramı reddetmesi mümkün değildi. G.Saray, her zamanki aptalca duran top gollerinden birini yedi. Sonra da Alex'e bomboş o kafayı vurdurdu. Ve çok rahat kazanabileceği bir maçı antrenörünün korkaklığı ve beceriksizliği yüzünden kaybetti. Bir sözüm de hakeme. Ben Aziz Yıldırım'ın bu maçı daha tarafsız yöneteceğini düşünüyorum. Bütün şüpheli pozisyonlarda G.Saray aleyhine faul çaldı ve kart çıkardı. Daha maçın başında Gökhan ve Servet'e arka arkaya çıkardığı yanlış kartlarla amacının G.Saray'ı bitirmek olduğunu ortaya koydu. Bütün şüpheli pozisyonlarda F.Bahçe lehine olduğu zaman düdük çalmadı ve kart çıkarmadı. Yorumlarını % 100 Fenerbahçe lehine kullandı. Ama bu hakeme rağmen yürekli bir teknik direktörle Galatasaray bu maçı gene de kazanırdı.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA