Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Çılgın kemancı..

ONA "Şeytanın Kemancısı" diyorlarmış.. Şeytanın simgesi yılansa eğer, deliğinden çıkartır oynatır yani.. Finaldeki Çardaş'ta ayağa fırlamamak için kendimi zor tuttum.
Roby Lakatos, bir Çingene müzisyen.. Bu sözcüğü bilerek ve altını çizerek yazdım.. Roman değil.. Çingene.. Çünkü, çingene, dünyada bir kavme verilen belki de en romantik isim..
Hindistan'da yaşayan Romanlardan bir gurup ülkeyi terk etmek zorunda kalır. Çünkü ayni evde büyüdükleri için, kardeş sayılıp evlenmelerine izin verilmeyen Prenses Çen ve Prens Gan, yanlarına sevenlerini de alıp, ülkeyi terk ederler, aşkları uğruna. Çen ve Ganlar, Mısır'dan başlayarak dünyaya dağılırlar, asırlar içinde.. O kabilenin soyundan gelenlerin çigan, çingen adı, bu aşkın iki kahramanından gelir..
Şimdi bu söz "Hakaret" olur mu?.. Avrupa'da hâlâ Türk'ü, hakaret diye kullanan milletler var. Vaz mı geçiyoruz?.
Oysa "Çingene"yi sözlüklerden silmeye çalışıyorlar, hatta..
Roby Lakatos ve arkadaşlarını izlerken, inanın zaman zaman imrendim. Böyle müzik, dans içinde bir kaçar göçer hayatım olsaydı, keşke diye.. Roby, çigan çalıyor, klasik çalıyor, caz çalıyor, folk çalıyor.. Her şey çalıyor.. Cemal Reşit Rey yıkıldı o gece..
Kaçıranlar çok şey kaybettiler..
Ben dinlemeye doyamadım.. Öyle doyamadım ki, çıktığımda CD'leri vardı kuliste, dört çeşit.. Hepsini aldım..
Arabamda şimdi Roby Lakatos çalıyor!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA