Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

ALENGİRLİ günlerde alengirli konulara girmeyeceksin kardeşim. Olur ya mektubun birilerinin eline geçip "Vay, bu lafla ne demek istedin.. Şunu mu kastettin, bunu mu ima ettin.. Yoksa kopyaları saklayan sen misin?"
Başın derde girebilir Abuzittincim.. Hiççç, suya sabuna dokunmadan, havadan mavadan yazacaksın..
Sizin oralarda havalar nasıl? Ben köye geldim buraları bahar. Gündüzleri 20 dereceyi geçiyor.. Gözün alabildiğine her yer yeşil.. Ucunda da laciverte çalan deniz.. Şimdi sular da bol..Otların arasından, tepelerden, bayırlardan hep sular fışkırıyor. Daya avucunu iç..
Köyde olmanın en güzel taraflarından biri de köy ekmeği yemektir. Bayılırım köy ekmeğine..Ve çeşit çeşit yaparlar.. Hatta, arada renk olsun diye beyaz ekmek bile yapanlar var.
Ekmek diyince Daily Mail gazetesindeki haber aklıma geldi. Bi İngiliz diyetisyenin dediğine göre beyaz ekmek seksi etkilermiş. Çünkü şeker daha çabuk kana karışır bu da erkeklerin performansını düşürürmüş.
Gerçi ben yıllardır köy ekmeği, siyah ekmek yiyorum, performansımla ilgili değişen bi şi olmadı ama adam diyetisyen olduğuna göre herhalde bi bildiği vardır.
Bu "performans" la direkt ilgili değil ama hayli eğlenceli bi konuyu sana da anlatmak isterim. Dünya Penis Haritası diye bi harita varmış ve bu zaman zaman güncellenirmiş. Yoksa bu haritayı biliyor muydun? Ben ilk defa böyle bi harita gördüm. Haritada bütün dünya ülkeleri renklere boyanmış şekilde gösteriliyor. Bu renkler kategorileri belirliyor. Mesela, kırmızıya çalan bi renk var o kötü.. Çin, Hindistan, Japonya, Endonezya bu kategoriden ve 9.15 ile 11.45 arasında.. Bunları, THY'nin Esenboğa'dan kalkış saatlerini gösteren rakamlar değil "cm" olarak değerlendireceksin. En son güncellemelere göre biz "orta kuşağa" giriyoruz. Bu, 13.48- 14. 88 oluyor. Yunanlılar da aynı kuşakta. Hatta İran'ı da 14.55 ortalamayla aynı guruba sokabiliriz. Benim dikkatimi çeken Sarkozy'nin ki oldu yani Sarkozy derken Fransayı kastediyorum pek tabii, onlar 2'nci kategori, en iyinin bi altındalar ve tam ortalamaları 16.01..İtalyanlar, Brezilya'lılar sanki aynı el, aynı makastan çıkmış gibi hep 16.01.
Bu arada dikkatimi çeken, refah düzeyi arttıkça, Fransa ile İtalya'yı istisna sayarsak, erkeklerin "cm" si küçülüyor.. Mesela dünyanın en büyük ekonomisi USA, 12.09 larda! İkinci büyük ekonomi Çin 09.66.. Japonya da öyle. Bunların içinde en iyisi 13.97 ile İngiltere..
Buna karşılık en başarılı performansı, Kongo, 17.93'le gösteriyor.(Kişi başına düşen milli geliri 300 dolar. Dünya sıralamasındaki yeri 229'uncu..) İkinci sıradaki Ekvador 17.77.. Kısacası 17.00'yi aşan bütün ülkeler ekonomik yönden pek parlak durumda değiller. (Zirveyi zorlayan Sudanlıları es geçmemek lazım.) Şükrü Kızılot hocam bu haritayı inceleseydi bi ekonomist olarak çok daha farklı değerlere ulaşırdı ama ben bi amatör olarak ancak bu kadarını çıkartabildim Abuzittincim. Münasip yerlerinden öperim.
Kardeşin Güneş.
tecelligünes@yahoo.com.tr



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA