Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İki müthiş fırsat..

LONDRA'DAKİ tarihi Covent Garden'da bulunan muhteşem Kraliyet Operası dünyanın en ünlü opera binalarından ve en önemli sahne sanatları mekânlarından biridir. Kraliyet Operası, Kraliyet Balesi ve Kraliyet Opera Orkestrası'na ev sahipliği yapar. Kapılarını 1732'de açtı. İki yangında kül oldu. Şimdi tamamen yenilenen kompleksteki üçüncü salonda ağırlıyor konuklarını.
Carmen, dünyanın en ünlü operalarından biridir. Daha üvertüründen başlayarak pek çok şarkısı mırıldanarak eşlik edecek kadar yakından bilinir. Carmen'in ve toreadorun aryaları, pop müzik kadar yaygındır..
Yarın geceden itibaren, ülkemizin sekiz kentinde, İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir, Antalya, Adana, Mersin ve Erzurum'da, Cinebonus sinemalarında, bu muhteşem Kraliyet Operası'nın sahnelediği Carmen temsillerini 3 boyutlu olarak izleyeceksiniz.. Sadece dört suare.. Yarın, perşembe, haftaya çarşamba ve perşembe.. Bunlardan birinde yerinizi şimdiden ayırtın, derim..

***

Evita!.. Dünyanın en güzel müzikallerinden biri.. Bazılarına göre birincisi hatta.. 2006'da Londra'daki yapımı izlemiş ve bayılmış, dönüşte sizlere de anlatmıştım. Bu yapım esas alınarak turne ekibi hazırlandı. Dünyayı dolaşıyorlar.. BKM sayesinde, Türkiye'ye de geldiler. 24 Nisan'a kadar Harbiye'deki yeni kongre salonunda olacaklar..
Evita, Türkiye'nin de yabancısı değil. Gencay Hanım (Gürün), İstanbul Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeniyken, harika bir Evita sahnelemiş ve aylarca gösterilmişti. Evita'da, Zühal Olcay, Ruhsar Öcal, Füsun Önal, Deniz Türkali, Che'de Cihan Ünal ve Neco, Peron'da Suat Arıkan ve Arda Aydoğan'ı izlemiştik. Broadway ve Londra temsillerinden hiç de geri kalmayan müthiş bir yapıma imza atmıştı Gencay Hanım.. Ama daha sonra Belediye Başkanı olan Nurettin Sözen bu müthiş hızı kesmiş, Evita'yı sahneden kaldırıp, Sefiller'in hazırlıklarını da durdurmuş ve Gürün'ü görevden almıştı.
Bu yeni Evita'yı izledikten sonra, sizlere ayrıca yazacağım..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA