Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Çağla'ya koşun!..

YOK canım.. Çağla Şikel'in defilesi, ya da Çağla Kubat'ın sörf şampiyonasından söz etmiyorum.. Hayır.. İzmir'de önceki hafta sonu kilolarla, evet kilolarla yediğim o dünya çıtırı çağlalardan da söz etmiyorum.. Çağlayı her yerde severim, ama İzmir'de Kordon'da, tam da mevsiminde yediklerim başkadır. Sırf o çağla için İzmir'e gidilir.. (Kıskanma Begüm.. Anneni çağla mevsiminde özlesen, tamam..)
Bu çağlayla hayatımda ilk kez karşılaştım..
Çağla Çorbası!..
Evet, çorbası..
Cuma akşamı Türker Ağabey (İnanoğlu) aradı. "Toparlan gidiyoruz" diye.. Türker Ağabey yemeğe çağırdı mı, ya bir yer keşfetmiştir. Ya bir yemek..
"Mabeyin'e gidiyoruz" dedi..
Mehmet Barlas götürmüştü ilk. Ben Kilisliyim o Antepli ya.. Mabeyin de Antep lokantası ya.. Hava atacak.. Attı da.. Harika şeyler yedik.. Şimdi Türker Ağabey orayı seçmiş gene.. "Bir bildiği vardır" dedim.. Gittik..
Vay anasını Sayın seyirciler.. Bir Çağla Çorbası içtik, olmaz böyle şey.. Sadece çağla mevsimine has, ömrü en kısa çorba.. 15 gün içinde gittiniz gittiniz.. Yoksa seneye.. Çorbanın aslı, et, yoğurt, nohut.. Bildiğimiz güney çorbalarının temel maddeleri.. Ama bunun içinde çağla var.. Muhteşem bir mayhoş lezzet veriyor. Ayrıca Antep'e mahsus bir nevi safran Haspir otu da renk ve lezzet katıyor..
En başta "Hıncal Bey, bize teslim olun, az az her şeyden verelim" tekliflerini kabul etmesem ve utanmasam "Geri kalan her şeyi iptal edin, bana patlayana dek çağla çorbası verin" diyeceğim.. Çağla mevsimi bitmeden Mabeyin'e bir daha gideceğim mutlak..
www.mabeyin.com
0 216 422 55 80.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA