Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Demokrat olmak kolay değil..

40 yıldır Los Angeles'ta yaşayan sevgili dostum Safter Yılmaz'dan bir not geldi gene.. "İşte Amerika ile aramızdaki demokrasi anlayışına bir örnek" demiş ve anlatmış..

***

Los Angeles Belediye Baskanı Antonio Villaraigosa şehir etik komisyonu tarafindan bedava gittiği spor karşılaşmaları ve konserler yüzünden 42 bin dolar para cezasına çarptırıldı. 6 yıllık Belediye Başkanlığı sırasında 85 gösteriye ücret ödemeden giden Villaraigosa'nın 100 doların üzerindeki her türlü hediyeyi beyan etmesi gerekirken bunu yapmadığını soruşturma sonunda belirleyen şehir etik komisyonu 185 bin dolarlık bir ceza tahakkuk ettirdi. Belediye Başkanı'nın avukatlarının yaptıkları itirazlar sonunda ceza 42 bin dolara indirildi.
Koltuğu 2000- 3000 dolar olan Lakers basketbol maçları, Shakira gibi ünlülerin konserlerine ve Oscar törenlerine giderek en ön sırada sevgilisi ile boy gösteren Belediye Başkanı'nın çok defa bu yerlerde görevli olduğunu inandırmak için bazen sahneye çıkıp kısa konuşmalar yaptığı veya birer şilt verdiği belirtilirken, şehir etik komisyonu 100 doların üzerinde değeri olan her şeyin hediye olarak beyan edilmesi ve yıllık gelir vergisi beyanında gösterilmesinin yasal olduğunu Belediye Başkanı'na verdiği para cezası bir kere daha görevli politikacılara hatırlatmış oluyor.
***

Ve ben bu yazıyı köşeme koymadan ikinci not geldi, Safter'den..
Önceki notumda Los Angeles Belediye Başkanı'na beleş bilet kabul ettiği için 42 bin dolar para cezası verildiğini yazmıştım.
Şimdi şehir etik komisyonu aynı şekilde bedava bilet kabul ederek Hollywood'daki gösterilere giden 4 Belediye Meclisi üyesine de toplam 13 bin 300 dolar para cezası verdi.
Ayrıca bu biletleri ücretsiz veren Oscarı organize eden Amerikan Film Akademisi ile Lakers'in maçlarını oynadığı Staples Spor Salonu ile büyük şov ve konserlerin yapıldığı Nokia salonuna da toplam 13 bin 250 dolar para cezası kesildi. Los Angeles yerel etik yasasına göre değeri 100 doların üzerinde her türlü bilet veya hediyenin gerçek satış değeri ödenmeden verilmesi, ya da alınması, suç!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA