Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Üç tatlı ses!..

ÜÇ yeni CD.. Üç tatlı ses.. Üçünü de çok sevdim.. Tekrar tekrar dinliyorum arabamda..
Birisi Atiye.. "Budur.."
CD'ye adını veren, arabesk değil, tam da Arap şarkısı, Mısır'dan gelmiş, üzerine Türkçe söz yazılmış, Budur, ama benim sevdiğim, kendi yazıp bestelediği Baba.. Bir Baba özlemi bu kadar lirik anlatılır ve yorumlanır.. Bu hüznün arkasına, bir coşku gerek değil mi?. O da, müthiş Batum Türküsü düzenlemesinde var..
Atiye "Eurosivion'a ben gitmeliydim" demiş.. Bence de.. Nihat Odabaşı'nın çektiği resimlerine de baktım. Müthiş kız..
İkincisi Pınar Aydın.. "Dur Dedim.."
Yahu bu "Benim" Pınar!..
Nerden mi benim oluyor?..
Yıllar önce, atv'de Akademi Türkiye diye bir yetenek yarışması vardı. Reha da (Muhtar) sunuyordu.. "İlle konuk ol, Hıncal Ağbi" dedi.. "Gel ne istersen yap.."
Kıramadım gittim.. Gittim ki, Pınar diye bir genç kız.. Müthiş ki, ne müthiş.. Cıvıl cıvıl.. Saçları Farah Fawcett.. O zamanki erkek arkadaşı da rakiplerinden biri..
Kuliste kolileri yırtıp üzerlerini yazdım.. Sahneden gösterdim.. Seyircilerin arasında dolaştım, "En büyük Pınar" levhasıyla..
Yarışma bitti, kayboldu gitti. Yedi sene sonra, albüm yapmaya karar vermiş nihayet.. 6 şarkı var, CD'de.. Altısını da kendi yazmış ve bestelemiş. Hepsi su gibi dinleniyor.. Benim en sevdiğin Sorma oldu, gene de..
Üçüncüsü, Melahat Sezgin.. "Turnalar!.."
Bu müthiş bir albüm.. İki CD'den oluşuyor.. Birincisi Anadolu Türkülerimiz.. Türkçe.. İkincisi Kafkasya'dan.. Çerkez Halk Türküleri..
Anadolu Türkülerine bayıldım, bayıldım, bayıldım..
"Beni attın ay gız, ataşa" diye başlıyor, Azeri.. Sonra Rumeli'ye gidiyor.. "Beyaz giyme toz olur.." Ve ardından beni son yıllarda bitiren şarkı.. "Bir kızıl goncaya benzer dudağın.." Daha neler neler?..
Çerkez Halk Türküleri beni aldı çocukluğuma götürdü.. Manyas Çavuşköy ve Değirmenboğazı'ndaki Çerkez düğünlerine..
Eline, diline sağlık, Melahat Sezgin..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA