Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ben bu toplara girmem!..

Bir gün sonra Galatasaray'da seçimler var.. Bir ay sonra da, ülkede.. Gazetelerin önü ve arkası bu seçimlerle dolu.. Köşeleri de.. Benim köşemde ikisiyle de ilgili satır yok..
Neden?
Merak eden çok.. Soran çok..
Neden?..
Çünkü ben, iki oyunda da topa girmiyorum da ondan..
Galatasaray'da zaten oy hakkım yok.. Özhan, beni kulüp üyeliğinden istifa ettirmeyi başardı. Adnan, Galatasaray'la duygusal bağlarımı da askıya aldı..
"İyi ya işte.. Yeniler gelir, yeni bir Galatasaray yapar.. Sen de fikrini söylesene.."
Bir.. Özhan'ı ve Adnan'ı o ümitle destekledik, ne oldu?. Demek ben bu işi bilmiyorum..
İki.. Kongreye giden adaylar listeleri üzerinde büyük şüphelerim var. İnşallah yanılırım, ama Galatasaray en fazla bir yıl içinde yeni kongreye giderse şaşmam.. O zaman ne yazacağım, niye yazacağım ki..
Ülke seçimlerinde oyum var. Sandığa gidip atacağım..
Partiye değil, adama.. Sırrı Süreyya Önder'e atacağım.. Bağımsız aday. Kazanırsa, Türkiye çok iyi bir sinemacı, geleceğinin çok parlak olduğunu gösteren iyi bir yazar, çok iyi bir televizyon konuşmacısı kaybedecek. Milletvekili olarak "İyi" olacak mı peki?. "İyi" olması işe yarayacak mı?.. Bilmem..
Bildiğim..
Ben, sabahtan akşama, karşılarında beş kişi, iki kamera görür görmez birbirlerine en ağır kelimelerle saldıran, bir seçim kampanyasını, mahalle kavgasına çeviren partilerin hiç birine oy vermeyeceğim..
Barajı aşamayacaklar içinde iyi partiler var, ama onlara da oy, sistem yüzünden çöpe gider..
Sırrı Süreyya Önder, öfkeden kasılmış yüzler kampanyasında, gülen tek adam.. Bağırmadan, çağırmadan, azarlamadan, sövmeden konuşuyor.. Başta kendisi herkesle barışık..
Bu ülkede, uygar vatandaşlar olarak, gerçekten "İnsan" gibi yaşayacaksak, bu siyasette Sırrı Süreyya Önderler'in artmasıyla mümkün..
Benim geri kalan yaşam sürecimde artar mı?.
Mümkün mü?. O kadar saf değilim..
Ama yarın vicdan azabı çekmem hiç değilse..
"Ben oyumu Sırrı'ya verdim.. Ben gülen insana, dost insana, herkesi seven, herkesi kucaklayana verdim" diyebileceğim hiç değilse..
Bu ülkenin doğusu ile batısı, bu ülkenin tüm insanları bir araya gelecekse, iç savaşlar, terör, kavga bitecekse, bunu başaracaklar, iktidara sevgiyle, barışla, en karşı olduğu fikirleri dahi kucaklayan olgunlukla gelecek insanlardır..
Sırrılardır.. Bugün bir olurlar.. Yarın bakarsınız bin!..
Ben sövenlerin arabasına binmem.. Öfke kusanların topuna girmem..
Bu da seçimlerle ilgili ilk ve son yazım!.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA