Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Fenerbahçe bugün kupayı alır. Sonra da Umre'ye giderler.. Şampiyonluğu alacaklarını neden böyle kesin yazıyorum. Durum Ankaragücü maçında belli oldu da ondan böyle yazıyorum. Biri yüzde yüz tartışmalı 3 penaltı ve atılmaya hazır kalecisiyle 10 kişi kalan Ankaragücü..
Ankaragücü'nün daha önce de böyle "sosyal dayanışma"lı maçları olmuştu. Galatasaray 8-0! O zaman, günlerce, aylarca hatta yıllarca bu skor konuşulmuştu. Bakıyorum da 6-0'ı basın çok normal karşıladı.
Umre meselesine gelince.. Vahap Munyar yazdı. Fenerbahçeli işadamları, Fenerbahçeliler için özel Umre turu düzenliyorlarmış. Hazırlıklar son aşamasına gelmiş. Hatta Fenerbahçe, bi kaza, son saniyede şampiyonluğu kaybetse bile tur, "Teselli Umre"sine dönüşecekmiş. Demek siyasetten sonra din, spora da bulaştı. Acaba Alex de, Umre'ye gider mi ?
Munyar'ın yazısından öğreniyoruz ki, bu işadamlarından biri Galatasaraylı Amigoları daha önce, Adnan Polat'ın isteğiyle, Umre'ye götürmüş. Nedeni adamları maç sırasında küfretmekten vazgeçirmek. Gidip gelmişler.. Vazgeçmişler mi? Yoo... Aynen devam.
Yaşadıkça daha neler duyacaz bakalım..
Gökova- Marmaris yolu duble yol haline getiriliyor. Büyük bi çalışma var, zor da bi yol. Bu yaz Marmaris'e gelecekler bayağı sıkıntı çekerler.. Tabii bu arada yüzlerce, ne yüzlercesi binlerce ağaç kesilmekte. Yol, Aksaz üzerinden gelseydi daha mantıklı olurdu. Dalaman Havaalanı da 30-40 dakikaya inerdi ama nedense öyle düşünülmemiş. Belki de Aksaz'daki donanma üssü nedeniyle askerler izin vermemiştir. Sanki Google Earth'den bakınca, tabak gibi her şey gözükmüyormuş gibi!
Esas diyeceğim, Akyaka köyünde yol yapımıyla ilgili bi toplantı düzenlenmiş ve çevreciler ağaç katliamı yapıldığını öne sürmüşler. (Yol Aksaz'dan gelseydi bu kadar çok ağaç kesilmeyecekti, çünkü oraları, zaten daha önce " şaibeli bi yangınla" dümdüz olmuştu!).
Toplantı sırasında çevreci hanımlardan biri biraz ateşli konuşmuş. Başbakanımıza da serzenişte bulunmuş. Akyakalı AKP'lilerden biri, hanıma içerleyince sen git şikâyet et. Yolda arabasının önünü kestirtip, nezarete attır.
Hale bak Abuzittin'cim. Köyde, teşkilattan bi iktidar partili, Marmaris yolunu tenkit etti Başbakanımızı da eleştirdi diye, vatandaşı gözaltına aldırabiliyor.. Oradan savcılığa gidip tutuklanabilir de.. Tutuklandın mı yandın zaten.. Artık bir yıl mı yoksa iki yıl mı içerdesin Allah bilir.. Hayır, toplantıda o kadar insan var, başka şikâyetçi yok.. Olsa bi derece.. Olay duyulunca Marmaris'ten çevreciler, gazeteciler, avukatlar karakola akın etmişler. Jandarma Komutanı anlayışlıymış. İşi tatlıya bağlatmış. Tersi de mümkündü.
Aman Abuzittin'cim büyüklerimizin dediği gibi "Eline, beline, hele hele diline hakim ol!" kardeşim. Sana sahip çıkacak Marmarislileri nereden bulacan?
Ben bugün D3 vitamininin yararlarını yazmaya devam edecektim ama iki günlüğüne Ankara'ya gitmiştim, kitabı orada unutmuşum. Geldiğinde devam..
Münasip yerlerinden öperim.
Kardeşin Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA