Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Müzik ne güzel şey!..

"Müzik ruhun gıdasıdır" demiş eskiler.. Valla, ruhu nasıl besler bilmem ama, benim için nasıl bir keyif.. Bu ülkenin içindeki koşullar ne olursa olsun, her sabah Sabah'ın kapısından keyifle girmemi ve işe keyifle başlamamı müzik sağlıyor.. Müzik setim..
12 CD alan bir sistem.. Dinledikçe değiştiriyorum, ama iki tanesine takıldım yaklaşık bir aydır.. Arka arkaya koydu Ercan.. Bir onu dinliyorum, bir öbürünü..
İki yeni CD..
Birisi Sevcan Orhan.. Onu ilk defa dinliyorum.. Ayıbı varsa, bana.. CD'nin adı, "Zemheriden Ötesi Bahar!.."
Bu türküyü müthiş severim zaten.. Ne güzeldir o yanık melodi.. Sezen'in beni en kalbimden vuran sözlerinden biridir, üstelik..
"Var git turnam tez haberimi uçur
Dedim dağ kavuşmaz insan kavuşur
Zemheriden ötesi bahar aylar
Kuzu meler, yoncalanır yaylalar."
Hele o karlı dağları biliyorsan.. Hele yaylaların yeşermesini, orada kuzuların koşuşmasını bir defa yaşamış, tadını bir kez almışsan..
"Bir Sevgi Yetmiyor" var, o da nasıl enfes..
"Boş yere yorulma gönül/ Sevgi yetmiyor, yetmiyor./ Bülbül sevse de kurur gül/ Sevgi yetmiyor, yetmiyor" demiş, Abdürrahim Karakoç..
Albümdeki bütün türküler güzel.. Güzel seçilmiş, güzel düzenlenmiş, harika yorumlanmış.. Batı sazları dahil, her çeşit, hatta adını ilk duyduğum sazlar dahi kullanmış. Anadolu'nun anonim türküleri de var, besteler de.. Harika..
Sevcan, İTÜ Türk Müziği Konservatuarı, Ses Eğitimi bölümünden, Aşık Mahzuni Şerif üzerine tezi ve dereceyle mezun olmuş..
İkincisi, Özdemir Erdoğan..
40 yıldır dinlemeye doyamadığım Özdemir Erdoğan.
Yapı ve Kredi Kültür Sanat'ın çıkardığı her evde olması gereken CD'lerden biri daha.. "Unutulmayan Şarkılar.."
Gerçekten öyle.. Türk popunun en unutulmaz şarkılarını Özdemir Erdoğan, o benzersiz yorumuyla öyle okumuş ki, müthiş..
Şimdi Dağlar Dağlar.. Barış Manço ile simgeleşmiş değil mi?. Şimdi bir de Özdemir'den dinleyin.. Cem Karaca değil mi, Mehmet Soyaslan'ın şarkısını duyunca akla gelen.. Bu Son Olsun, Bu Son..
Yıldırım Gürses'in bir Garip Yolcu'su.. Sezen Aksu'nun İkinci Bahar'ı.. Zülfü'nün Karlı Kayın Ormanı.. Yaşar Güvenir'in Sensiz Saadet'i.. Dario Moreno'nun Deniz ve Mehtap'ı.. Berkant'ın Samanyolu.. Kendi şarkıları da var, tabii.. Sevdim Seni Bir Kere..
O şarkılarda bir ömrüm var benim.. Binlerce anımı taşıyan..
Hadi siz benim yerimde olun da, gelin bu CD'yi müzik setinden çıkarın bakalım..
Çok yaşa sen Özdemir, e mi?..
Teşekkürler Yapı Kredi!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA