Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bu film güzel..

ÇİZGİ roman aktarmaları furyası içinde, 2000 yılında başlamış, X- Men öyküleri sinemada.. Hepsi iş yapınca, 2011 yılında, beşincisi gelmiş..
Daha öncekilerden birini izlediğimi hatırlamıyorum, ama bu güzel.. Aksiyonu çok dozunda tutan bir düşünce filmi yapmışlar adeta.. X Men, yani X Adamlar, evrim süreci içinde değişime uğramış yaratıklar.. Gene evrim içinde yaşanmış şeyler var.. En eski insan türü, Avrupalı Neadertaller, Afrika'dan doğup gelen Homosapiensler ortaya çıkınca kaybolmuşlar. Yani değişime uğrayanlar, yani mutantlarla, değişmeyenler arasında bir savaş var.. İşte dizinin çıkış noktası bu.. Değişime uğramış, üstün yaratıklar aramızda yaşıyorlar. Bunlardan bir bölümü barışçı. İnsanlık için savaşıyor. Bir bölümü, üstün güçlerini kendileri için kullanıp, dünyayı ele geçirmeye çalışıyor.. İnsanlık için savaşanlar da sonra bölünüyorlar. İçlerinden bir gurup "İnsanlara yaranılmaz. Aralarındaki savaş biter bitmez, bizi yok etmek isteyeceklerdir" diyor ve ayrılıyorlar. Her film, bu kurgu üzerine bir mücadeleyi anlatırken, beşincide, yapımcılar aynen Star Wars'da olduğu gibi, en başa dönmeye ve "Bu işler nasıl başladı"nın öyküsünü anlatmaya karar vermişler. Yani sonuncu film, aslında ilk..
Ama güzel.. Hatta çok güzel.. Oyuncuların hemen hiçbirini tanımıyorum, bu yüzden adlarını size ayrıca yazma gereği de duymuyorum. Söyleyeceğim, 2 saat 15 dakikanın nasıl geçtiğini anlamadığım.. İnanın en az bir saat daha sıkılmadan izlerdim..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA