Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ah bu reklamlar!..

MUZAFFER Yıldırım en yakın dostlarımdan.. Bizim maç ekibinin en sıkı Fenerlisi.. İşi de sinema, sağlık merkezi ve tatil köyü işletmeciliği..
Yaptıklarının hepsinde olay yarattı, örnek oldu. Hele sinema işinde devrim getirdiler ülkeye Menderes Utku ile birlikte.. Bugün Amerika ve İngiltere standartlarının da üstünde salonlarda film izliyorsak, hem de tüm ülkede, bu ikili sayesindedir.
Bu işin bir yanı..
Bir de öte yanı var..
İnsan lafı en güç dostlarına anlatıyor bilir misiniz?..
Muzo'ya kaç kez anlattım.. Her dostuma anlatırım, genel şikâyetleri önce.. Sonra da yazarım..
"Yahu adam arkadaşın, söylesene" diyenler için yapıyorum bu açıklamayı..
Kaç kez söyledim Muzo'ya..
Film öncesi reklam işleri iğrenç hale geldi.. Kayseri'den mektup geliyor, "35 dakika reklam olur mu" diye..
Oluyor işte.. Üstelik reklam ne zaman bitiyor, film ne zaman başlıyor, duyurusu, ya da Amerika'da olduğu gibi arası da yok..
Sonra ara başlıyor. Hayır başlamıyor.. Işıklar yanmadan reklamlar başlıyor.. Sonra ışık yanıyor.. 1 dakika.. Sonra yeniden reklamlar başlıyor.. "Az sonra film başlıyor" yazısı çıkıyor.. Üç reklam daha.. "Filmin İkinci Yarısı" yazıyor, ışıklar kararıyor, bir reklam daha..
İnsanın kusası geliyor..
Arada, bu ülkenin gelmiş geçmiş en çirkin, en korkunç reklamları oynuyor, hem de yüzlerce, binlerce tekrar. Kaçmanız mümkün değil..
Birisi, kendi sağlık merkezlerinin..
Yahu, bu reklamı izlemek Çin işkencesi gibi.. Üç defa izlet, adam tüm faili meçhulleri itiraf etsin. İnsanlık suçu gibi..
Yahu dünya tatlısı bir sosyal buluşma yeri bu kadar mı rezil tanıtılır?. Eskisi iğrençti. Değiştirdiler, bu daha da beter..
Yahu Neslihan Darnel gibi bir güzel kızı bile bu kadar antipatik göstermek için uğraşmak gerek. Ben Neslihan'ın yerinde olsam dava açarım..
Bu reklamlar başlayalı, MAC'a kahve içmek için dahi adım atmadım.. Öyle nefret uyandırdı, bende.
Öteki Euroka Sigorta.. Kötü reklamla MAC'le yarışıyor. Felaketi kaldırdılar, daha kötüsünü getirdiler.. Bu ikisi her filmin devre arasında. Yani kaçış yok.. İşkenceyi çekmek zorundasınız. Acaba Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine mi gitsek, kurtulmak için. Ayni kötü reklam, bütün bir sezon, bin kere izletilir mi, seyirciye..
Her ama her filmin arasında?.
Sevgili Muzo, bu reklam işlerini akıllıca çöz.. Çöz ki, ille yasa, ille Belediye yasağı peşine düşmeyelim..
Çok pahalı iş yapıyorsun. En iyi imkanlarla, en iyi filmleri sunuyorsun.. Bunun için reklam gelirine ihtiyacın var..
Tamam.. Ama ipler senin elinde..
35 dakikada kazanacağını 10 dakikada kazan. Fiyatları ona göre ayarla.
Mahallenin simitçisi bile reklam vermesin..
O "Ara" reklamlarını ise tümü ile kaldır. Çok ayıp!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA