Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İzmir'de harika bir açılış!..

"İZMİR Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) düzenlediği 25. Uluslararası İzmir Festivali, 20 Haziran 2011 Pazartesi gecesi Yılın Sanatçısı ödüllü şef Esa-Pekka Salonen yönetimindeki dünyanın sayılı orkestralarından Philharmonia ile açılıyor. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde yarın saat 21.30'da başlayacak konserin solisti, büyük ödüllerin sahibi, "Donizetti 2011 Ödülleri Yılın Piyanisti" Gülsin Onay. Toplam olarak klasik müzik dünyasında kazanılmadık ödül bırakmayan Şef, Orkestra ve Solist, açılış konserinde dinleyicilerine unutulmayacak bir müzik ziyafeti vaat ediyor. Musorski'nin "Çıplak Dağda Bir Gece" adlı eseriyle başlayacak konser, Ulvi Cemal Erkin'in "Piyano Konçertosu" ile devam edecek. Orkestra, konserin ikinci bölümünde, Şef Salonen'in yorumuyla efsaneleştiği Berlioz'un Fantastik Senfonisi'ni seslendirecek."
Sabah İzmir Temsilcisi şair dostum Ünal Ersözlü'nün bana yolladığı not böyle başlıyordu..
Harika bir orkestra, harika bir şef, harika bir solist ve harika bir program.. Ama Türkiye'ye bakın.. Nerelere geldik.. Nasıl yoğun programlar.. Ben o pazartesi akşamı Antalya yollarında olacağım.. Viyana Flarmoni ve Zubin Mehta için.. Dünya çapında bir olay ve altı ay önceden yapılmış bir program..
Kısmetse 4 temmuzda İzmir'de olacağım. Devlet Opera ve Balesi'nin bu festivaller için özel hazırladığı Mehmet Balkan yönetimli Kuğu Gölü için. Bu Aspendos programında var, ama, sırayı İzmir'e verdim..
İzmir programı müthiş.. Arada Nathalie Cole (12 temmuz) konseri de var.
Siz en iyisi, internetten tıklayın ve tüm programa ve ayrıntılara bakın da, sonra dövünmeyin..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA