Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim..
Ben seçim tahminleriyle, futbol maçlarının tahminlerini hiç tutturamıyorum. Geçen hafta, 1950 seçimlerini örnek göstererek ".. seçim meydanlarındaki kalabalıkların, kimin kazanacağını gösteremeyeceğini" yazmıştım.
Hatırlayacaksın, o tarihte İsmet Paşa'yı Taksim Meydanı'nda muazzam bi kalabalık karşılamış, ama ertesi gün Paşa seçimleri kaybetmişti. AKP'nin de İsmet Paşa gibi seçimleri kaybedeceğini düşünmemiştim ama bu kadar çok oy alabileceği de aklımın köşesinden geçmemişti.. Bu tahminimi de yazdım.
Şef mektubu yayınlamamış, pazar günü seçim yasaklarına giriyor diye.. İyi ki yayınlamamış.. Bi kere daha rezil olacaktım.. Bi kere daha yanılmıştım. Ama bak bugünden bi tahmin daha yapıyorum: AKP gelecek seçimlerde yüzde 49.9'un altında kalacak! (Bu demektir ki bu defa yüzde 50'nin de üzerinde geliyor!)
Geçen hafta Kıbrıs'taydım. Oy kullanmak için, alelacele pazar günü döndüm. Bayağı da işe yaradı.. Neyse anlatmak istediğim o değil. Orada, bizim kesimde, benzinin litresi 2.77.. Yanlış okumadın, yazıyla da yazayım. İki lira yetmiş yedi kuruş. Rum tarafında da aynı, ki onlar ekonomik krizdeymişler. Bi Kıbrıslı Türk'e:
"- Herhalde bayağı eziklik duyuyorsunuzdur." dedim. Adam bana "Ne gibi?" diye sordu..
"- Biz Anavatan'dakiler benzinin litresine 4 lira 15 kuruş veriyoruz ve bundan mutluyuz. Çünkü, bu gösteriyor ki bizler dünyanın en pahalı benzinini alabilecek güçteyiz.. Haklı olarak bu durum bizleri gururlandırıyor. Ama sizde 2.77.. Biraz ezik bi vaziyet değil mi?"
Adam yüzüme tuhaf tuhaf baktıktan sonra: "- Valla bizde böyle dedi. Hatta geçen yıl karşı tarafta ( Kıbrıslı Rumları kastediyor) mazota zam yapılacak olduydu, ortalık birbirine girdi. Hükümet geri adım attı.."
"- Atar.. Bu kolay iş değil.. Yürek ister.. Halk da isteyecek. Bunun için de belli bi düzeye gelmiş olacak.. Her hükümet akaryakıt fiyatlarını pat diye arttıramaz. Geçen haftalarda da Amerika'da petrol şirketleri zam yapmaya kalktılar. Başkan Obama durdurdu. Amerika'da benzin fiyatlarıyla pek oynanamazmış çünkü seçimi kaybedermişsin. Obama ondan devreye girmiş."
Kıbrıslı Türk: "- Sizin gazetelerde seçimlerden sonra benzinin litresinin 5 liraya çıkacağı yazıyormuş.. doğru mu?" diye sordu.
"- 5 de olabilir 6 da.. Yeter ki dünyanın en pahalı benzinini kullanmaya devam edelim. Bu rekorun sahibi biz olalım. Hep bizde kalsın. Bi Dünya Rekoru bu! Zaten biz şimdi Amerika'yı ikiye katlamış vaziyetteyiz. Üçe katladığımız ülkeler bile var.."
"- Gurur duymakta haklısınız" dedi Kıbrıslı. Ben de üzerine fazla gitmek istemedim Abuzittincim. Ne de olsa yavru vatandan bi vatandaş. Daha da ezmemek lazım.
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA