Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Amerika'da şiddet!..

Safter Yılmaz ağabeyim, bu defa çok ilginç bir haber yollamış, Los Angeles'tan.. Spor'da şiddet sonunda Amerika'yı da vurmuş, iyi mi?.
İşte Safter Ağabey'in notu..

***

Türkiye'dekilerin aksine Amerikan stadyumlarında şiddet olayları pek ender oluyor..
Seyirciler rakip takımları desteklemelerine rağmen çok defa birlikte oturuyor ve eş ve çocukları ile birlikte karşılaşmaları seyrediyorlar..
Bilhassa Amerikalıların ulusal sporu beyzbolda geleneksel sosislerini yiyip biralarını içerek seyredenlerin çoğunluğunun eş ve sevgililerini de tribünlerden buldukları bir gerçek..
İşte bu hava içinde, iki ay önce Los Angeles Dodgers ile San Francisco Giants arasındaki beyzbol maçının sonunda Giants forması taşıyan evli ve iki çocuklu bir seyircinin Dodgers formalı iki kişi tarafından komaya girecek şekilde dövülmesi Amerika'da büyük yankı yaptı..
İlk defa böyle bir olayla karşılaşan Los Angeles şehrindeki büyük tepkiyi dikkate alan polis suçluları yakalamak için 20 dedektifi görevlendirirken suçluları bulmakta yardımcı olana 200 bin dolar verileceğini ilan etti..
İki aylık sürede polise 650 ihbar geldi ancak bunlardan hiç biri gerçek çıkmadı.. Ancak medya, gazete ve televizyonlar ile olayı her an canlı tutarak Giant taraftarı Bryan Show'u komalık edenlerin bulunması için herkesi yardıma çağırdı...
Nihayet polis, tecavüzden sonra bir kadının kullandığı otomobille kaçan iki suçludan biri olduğu meydana çıkan 31 yaşındaki hırsızlıktan sabıkalı ve bir çete üyesi Giovanni Ramirez'in yakalandığını açıkladı..
Şimdi bütün çalışma diğer suçlu ile onları olay yerinden kaçıran kadını bulmakta.. Bu arada dövülen Giant taraftarının durumunun hala kritik olduğu ve beyni zedelendiği için hiç bir zaman tam sağlığına kavuşamayacağı bildirildi.
Dodger maçlarına gelen seyirci sayısı bu saldırı olayından sonra yüzde 16 düştü. Pek çok kişi artık eş ve çocuklarını tehlikeli diyerek beyzbol maçına götürmüyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA