Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Engelliye engel!..

Bir e-mail.. Aynen alıyorum.. Gelecek yanıtı da aynen yayınlayacağım.. "Adım Yaşar, yirmi beş yaşında engelli bir vatandaşım. Bir araç almaya karar verdim ve devamlı olarak yazılı ve görsel basında pazarlaması yapılan 'Ford Options' kampanyası bana, uygun, makul, kolaylıklı bir ödeme sistemi olarak geldi.. Bunun üzerine ilk araba alma heyecanı ve arabam olacağı mutluluğu ile yetkili bayiye başvurdum.
Araç hakkında konuştuk. Başlangıçta her şey çok güzel görünüyordu. Fakat sonunda bayiden aldığım cevap 'Engelliler bu kampanyadan yararlanamaz' oldu.
Kendimi ikinci sınıf insan ve kandırılmış bir vatandaş olarak hissettim."
Türkiye'de ne olur bilmem.. Ama "Bu kampanyadan engelliler yararlanamaz" diye bir yanıtı Amerika'da Ford Şirketi verseydi, Amerikan mahkemeleri öylesine ağır bir tazminata hükmeder, hatta koskoca Ford şirketinin kapatılmasına karar verirlerdi, ister inanın, ister inanmayın.
O ülkede en kötü ayrımcılık engellilere uygulanandır çünkü affı yoktur..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA