Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

ABUZİTTİNCİM,
Sen hayranısındır, Elton John geliyormuş.. İstanbul ve Ankara'da iki konser verecekmiş. Biletler bitti diyorlar.
Almanya'dan yeni gelen bi arkadaşım "Konseri kaçırdım diye hayıflanma çünkü Elton John eski Elton John değil.." dedi. Ben bu müzik türünden pek anlamadığım için öylesine sordum "Çok mu yaşlanmış?..."
"Hayır çok içiyor. Köln konserindeydim.. Bazı parçalarda detone oldu, bazılarını bitiremedi.. Ses düzeni de berbattı. Sağır olmayalım diye çıktık.. Yüzlerce kişi konseri terk etti".
Bu senin için kötü haber Abuzittincim. Ama bu demek değildir ki İstanbul konseri de kötü geçecek. Köln'deki bi iş kazası olmuş olabilir.
Ben sana müzikle ilgisi olmasa da bi iyi haber vereyim. "Ekonomik büyümede Türkiye Çin'i bile geçerek Dünya rekoru kırmış." Çok güzel haber. Gerçi bazıları "bu hormonlu" büyüme diyorlar ama hormon mormon netice itibarıyla Gayrı Safi Milli Hasılamız artmıyor mu kardeşim? Belki bugünkü rakamlarla Kişi Başı Milli Gelirimiz 12 bin doları bulmuştur. Bu demektir ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini neredeyse yakaladık.
Yunanistan'la da aramızdaki fark yarı yarıya indi!
Ama bu "hormonlu " lafı kafama takıldı. Bi zamanlar Yunanistan için de "hormonlu büyüyor" diyorlardı.
Bu işleri bilen bi arkadaşıma "Bu ne demek ?" diye sordum. Arkadaşım:
"Kafanı takma" dedi. "Ne diyor Güngör Uras hoca 'Türkiye nereden geldiği belli olmayan dövizle geçiniyor!'... Bu yıllardır böyle.. Yeter ki Allah büyüklerimize zeval vermesin!".
Amin!.. Bunu duyunca rahatladım.. Para gelsin de nereden gelirse gelsin. Zaten bunu düşünmek bizim işimiz de değil. Bizim düşüneceğimiz başka önemli şeyler var. Mesela bu Galatasaray'ın hali n'olacak ? Bi kaleci bile bulamadılar. Sonra Survivor' un yeni kadrosunda kimler var acaba? Bak şimdi gene sallandık. Bu güney ucu devamlı sallanıyor Abuzittincim. Geçen gün Simav bi günde 87 kez sallanmış. Bizim buraları da sallanıyor ama pek haber konusu olmuyor. Ama tabi Simav'ın durumu aynı değil. Seçimlerden önceki 5.9 büyüklüğündeki depremin yaraları sarılmadan, gene geçenlerde 4.9 la sallandılar. Yeni yeni hasarlı binalar olmuş. Yıkılan yok. İlk depremden kalma onarım bekleyen 7000'den fazla yapı varmış. Bazıları ciddi hasarlıymış. Bi depreme daha dayanamaz deniyor.
Simavlılar hükümetin kendileriyle yeterince ilgilenmediğinden şikayetçiler. "Binalarımızı yaptırmaya gücümüz yetmiyor" diyorlar. Depremden sonra da Başbakan'ın Simav'a gelmemesini protesto etmişlerdi.
Bayağı bi gösteriler olmuştu. Bi önceki seçimlerde, yanılmıyorsam AKP burada yüzde 52 civarında oy almıştı. 5.9'luk depremden sonraki son seçimlerdeyse oyları yüzde 61'i buldu.. Simav yıkılsa da AKP yıkılmaz Abuzittincim.
Münasip yerlerinden öperim kardeşim.
Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA