Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ölürsen haber ver..

Nasıl güzel bir "Veda" oldu, salı günü.. Nasıl keyifli, ama içten içe hüzünlü.. Tıpkı Çiğdem Erken'in şarkıları, Selçuk Yöntem'in şiirleri gibi..
Yaşamdan Dakikalar, tatile girdi. Tabii bizim için.. Siz o veda dakikalarını bu gece 21.00, pazar sabahı da onda SkyTurk'te izleyeceksiniz..
Salı günlerini iple çekiyordum, bu buluşma yüzünden.. O kadar neşeli, tatlı, lezzetli geçiyordu ki çekimler.. Biz dostlar buluşuyorduk.. Konuklarımız geliyordu. Laf lafı açıyor, arada çalıyor söylüyorduk.. Bir yandan beş kamera çekiyormuş, haberim bile yok..
Programın sırrı oydu zaten.. Biz çok eğlendiğimiz için izleyenler de eğleniyordu..
Son salı da çok eğlendik.. Geçen pazar yazmıştım ya, Çiğdem Erken'in o müthiş albümünü ve o müthiş albümdeki çok daha müthiş şarkı ve şiiri..
"Ölürsen haber ver.."
O şarkıyı, yazan, besteleyen ve okuyan Çiğdem Erken ile, şarkının içindeki Yücel Erten'in dizelerini seslendiren Selçuk Yöntem de, sizleri ve bizleri tatile uğurlayan konuklar olarak stüdyodaydılar..
Okudular tabii.. O insanın iliğine işleyen aşk dizelerini, bu defa Çiğdem'in piyanosu eşliğinde canlı okudular..
Bu kadar mı güzel olur?..
"Demek öldürmüşsün sen beni melek
Gözyaşı dökerek..
Ama öldüysem ne olur haber ver
Sana söz vermiştim
Haber vermen gerek...
Öldümse kucağında
Uzaktan sevilerek
Öldümse yatağında
Hınçla sevişerek
Öldürmüşsün beni çok severek.."
Bu Yaşamdan Dakikalar aslına bakarsanız, aşıklar, sevenler, sevilenler için oldu sanki.. Öyle planlamadık.. Ama öyle gelişti.. Arada bir de Sunay gibi şair olunca, şiirler ve şarkılar, iç içe, hep aşkı anlattı.. Hüzünlü de olsa aşkı..
Aşkın hüznü de güzel değil midir, zaten..
Ya da hüzün olmazsa, aşk olur mu zaten?.

***

SkyTurk'e çok ama çok teşekkürler.. Bize verdikleri tüm sözleri tuttular.. Başından beri, en rahat, en mutlu çalışmalarımızı onlarla yaptık.. Genç ve dost Genel Yayın Müdürleri Tolga hep yanımızda oldu.. Her nazımızı çektiler.. En iyi olanakları verdiler..
Sunay, Nebil ve ben, Yaşamdan Dakikaları yapabildiğimiz kadar yapmaya kararlıyız.. Bu keyif, bu neşe, bu haz devam ettikçe niye yapmayalım ki..
Yeni sezonda buluşmak dileği, umudu ve heyecanı ile, tüm Yaşamdan Dakikalar ekibi olarak hepinize iyi tatiller dilerken, bir kez daha hatırlatayım..
Özellikle âşıklar, bu geceki programı el ele izlemek için hazırlıklı olsunlar..
Çiğdem ve Selçuk'la "Aşk Dakikaları" bir daha ele geçmez!..
***

Yazıma noktayı koydum, kafamı kaldırdım, karşımdaki haber ekranında görüntüler.. Binlerce genç bir kent meydanında birbirlerine sarılmış öpüşüyor..
Meğer, ülkedeki eğitim sistemini protesto ediyormuş, Şilili gençler..
Bu kadar mı güzel, bu kadar mı çarpıcı olur, protesto.. Genç zeka öyle bir yol bulmuş ki, anında tüm dünya öğrendi, Şili'de üniversite harçlarının ağır, eğitim sisteminin hantal ve geri olduğunu..
Ne polis, ne panzerler, ne yerlerde sürüklenenler var. Öpüşen gençler duyuruyor, istekleri..
Çözümlerin kavgadan, dövüşten, savaştan değil,, sarılmadan, kucaklaşmadan, öpüşmeden, sevgiden geçtiği, daha güzel nasıl anlatılır!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA