Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Arda da "Bıraktı!.."

Arda'nın "Atletico Madrid" deyişi, bir "Bırakış"tır.. Teoman'ın müziği bıraktığı gibi.. Arda da bıraktı.. Türkiye'yi ve Galatasaray'ı..
Çünkü kırgındı..
Türkiye'ye "Medya" yüzünden kırgındı. Bu ülkenin spor ve magazin medyası, ülkenin en neşe kaynağı, en canlı, en hayat dolu adamını, kırmış, bezdirmiş, usandırmış, etrafını güldüren adamı, gülmez hale getirmişti.
Pırıl pırıl, örnek özel hayatı dejenere gösteriliyor, Arda'yı taraftarın gözünden düşürmek için her şey yapılıyor, "Spor Servisi" imzası ile manşetten iğrenç yorumlar yapılıyordu. Arda'yı savunduğum, onun insan değerlerini ve futbolcu yeteneklerini ortaya koyduğum için, hatta benimle dalga geçmeye bile kalkıştılar.
Galatasaray'a, tribünler yüzünden kırgındı. Bu iğrenç yazıların etkisinde kalan Galatasaray tribünleri ve kendilerini Galatasaray'ın sahibi sanacak kadar cahil bir takım "Çirkin" tipler, Arda'yı, Galatasaray'ın kaptanını en olmadık şekilde protesto ediyordu. Bu protestoya, Arda'nın en sevdiği insan ve özel yaşamı da dahil ediliyordu. Bir takım iğrenç tipler, tribünle de yetinmiyor, hava alanlarına kadar Arda'nın peşinde koşuyorlardı.
İşin acısı, Galatasaray yönetimi Arda'ya sahip çıkacağına "Tribün bizi uyarıyor. Mesajı aldık" diyebiliyordu.
Arda ruhen Galatasaray'dan kopmuştu ve artık mutlu değildi..
Defalarca "Git Arda" diye yazdım. Gitmesi, bu havadan kurtulması, hakkı olan mutluluğu yeniden yakalaması gerekiyordu.
Sonra Galatasaray yönetimi değişti.
Arda'ya fevkalade sahiplenen Fatih Terim futbolun başına geldi.. Arda'nın yüzü yeniden güler gibi oldu.
Ama ben ruhundaki fırtınanın dindiğine inanmadım hiç..
Fatih Terim önemli faktördü, ama o ne kadar kalıcıydı, o da aslında belli değildi.
Ünal Aysal kongre öncesi bir yığın guruba ödün verme adına, başkalarının istediği kişileri listesine almış, bu yüzden kafasındaki "Uyumlu" ekibi kuramamıştı.
Aysal'ın kafasında Terim'in olmadığı biliniyordu. Aysal'ın 1 numaralı adamı Bülent Tulun'la Fatih Terim'in gerginliği de biliniyordu. İlk çatışmada Terim, Tulun'u dümdüz etmişti ama yarın ne olacağı bilinmezdi. Terim kimseye muhtaç değildi ki.. Yarın tepesi atınca çeker giderdi.
O zaman ne olacaktı?.
Yönetimin bölünmüşlüğü, bu bölünmüşlük içinde Terim'i istemeyenlerin sayısının azımsanmayacağı gizli değildi ki..
Sonunda Arda "Bırakıyorum" dedi..
Galatasaray'ın mali durumunu bir türlü rayına oturtamayan ve Terim'in istediği transferleri yapamayan Ünal Aysal'a da 12 milyon Euro cazip gelince, iş bitti.

***
Ünal da, Arda da yanlış yaptılar..
Ünal yanlış yaptı.. Galatasaray Arda'yı çok ucuza kaptırdı. 12 milyon Euro, top atan tüccarın unutulmuş malının fiyatıdır. Uzun süredir doğru dürüst sahaya bile çıkmayan Arda'nın..
Terim'in elindeki Arda çok ama çok daha farklı olacaktı.. Galatasaray sabırlı olabilseydi, Arda'yı hatta gelecek sene, bunun iki, üç misli bedelle satabilirdi.
Bana sorarsanız, bugünün piyasasında Arda'nın değeri 50 milyon Euro'dur.
Arda yanlış yaptı.. Arda hücum futbolunun oyuncusudur. Atletico Madrid, savunma ağırlıklı top oynayan bir takımdır. Avrupa'yı geçin İspanya'da esamisi okunmaz..
Gol yememek için oynayan bir takımda Arda futbol değerlerini nasıl ortaya koyabilir?.
Zamanında ayni hatayı Metin Oktay yapmış, hocası Remondini'ye kanıp Palermo'ya gitmişti. Palermo ilerde tek kişi bırakıp, 10 kişi ile savunma yapan bir takımdı. Metin o futbolun içinde ne yapabilirdi ki?.
Can Bartu doğru seçimler yaptığı, futboluna uygun takımlarda oynadığı için Floransa ve Roma'da efsane oldu. İtalyanlar hâlâ onu "Bartu Lazio" diye anarlar..
Nuri Şahin, Real Madrid'e giderken, onu defalarca katlayacak Arda'nın ikinci sınıf Atletico'ya "Evet" demesini anlamam mümkün değil..
Anlamam önemli de değil..
Her insan kendi hayatını yaşar ve bir defa yaşar. Arda'nın kararına saygı duymalı ve ona "Başarılar" dilemeliyim..
Yolun açık olsun Arda!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA