Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Semiha Berksoy!..

ÇIRAĞAN Palace Sanat Galerisi, doğumunun 101'inci yılında Semiha Berksoy'u bir sergi ile anıyor.. 1950'li yıllarda çağının çok ötesinde modern resimler yapan Semiha Berksoy'un bu yanını dünya bilir, biz pek bilmeyiz.. Operacı olarak ünü, sanatın başka dallarındaki yeteneğini bizde perdelemiş olmalı..
1964 yılında Keşanlı Ali'de, Şerife Abla rolünde izleyip hayran, daha sonra da tanışıp arkadaş olduğum Semiha Berksoy'un ressamlığını tanıtmak için kolları sıvayan bir başka ressam, Bedri Baykam oldu.. Baykam, sergiler açarak, makaleler yazarak, bu çağdaş, öncü ressamı yıllardır anlatıyor.
Kızı Zeliha Berksoy da kolları sıvayınca, oraya buraya atılmış, nerdeyse küflenmiş eserler toplandı. Kurulan Semiha Berksoy Vakfına verildi..
Çırağan'daki açılışa katılan Kültür Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Venedik tarzı tarihi bir binanın Semiha Berksoy Müzesi yapılmak üzere vakfa tahsis edileceği müjdesini de verdi.
Semiha Bersoy sergisi 25 ekime kadar açık kalacak..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA