Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Arena'da yaz bitiyor!..

Bana sorarsanız, dünyanın en güzel konser mekanıdır Kuruçeşme Arena.. Dünya güzeli Boğaz'ın sahili.. Bu sahilde kafeler.. İsterseniz kocaman kocaman minderlere uzanabilirsiniz, manzarayı izlemek için.. Ve buralardan konseri dinlersiniz, isterseniz.. Ki ben çoğu zaman öyle yapıyorum.. Müzik canlı.. Ama seçtiğim görüntü çok daha canlı.. Ama sıkı bir konser seyircisi iseniz, o zaman, sahnenin önünde yer alan tribünler sizi bekliyor.. Oturun, tempo tutun, eşlik edin.. Ayağa fırlayın dans edin.. Tepinin.. Müzik nasıl istiyorsa..
Eylül, hüzün ayıdır, edebiyatta.. Sanatta.. Sinemada.. Yazın güzellikleri biter.. Yaz aşkları biter çünkü.. Yaşamla tıklım tıklım dolu yerler, boşalır, sessizleşir.. Bu tenhalık ve sessizlik hüzündür işte.. Arena'da da eylül bitiyor.. Arena geceleri bitiyor..
Bu cumartesi Anadolu var, Arena'da.. Anadolu'nun en güzel türküleri var.. Etnik sazlar, etnik sözlerle, buram buram Anadolu..
"Yavuz Bingöl Şov" diyebiliriz, televizyon ağzıyla..
Yavuz Bingöl, türküler söyleyecek.. Ama tek başına değil.. Konukları var..
Cengiz Özkan var mesela.. Nebil davet etmişti.. Yaşamdan Dakikalar'da büyülemişti beni ve benim gibi ilk kez dinleyenleri.. Müthiş bir saz ustası.. Harika da bir yorumcu..
Yonca Lodi var.. Geceye "Pop" rengi katmak için.. Özhan Eren var.. Biraz da alaturka.. Ve en renklisi..
Van Project.. Ermenistan'dan konuk gelen, tar, kemençe, şıvi, dudug gibi geleneksel ve çift borulu tulum, hemşin kavalı ve lir gibi nerdeyse unutulmuş enstrümanları çalan 13 müzik öğrencisi genç..
Ülkeler arasında dostluğu sanatçılar ve sporcular pekiştirir, asırlardır.. Van Project, bunun için Yavuz Bingöl'le ayni sahneyi paylaşacak.
Biletler, Biletix ve Arena Gişe'de.
Tel: 0212 263 39 83

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA