Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İspanya'da seyrettiğim ilk Arda..

Atletico Madrid formasıyla Arda'yı ilk kez Real Sporting maçında izledim. Ve de açık söyleyeyim. Hayal kırıklığına uğradım.. Ben daha hırslı, daha yaratıcı, daha hareketli, daha çok riske giren bir Arda bekliyordum. Kelimenin tam anlamıyla durumu idare eden bir futbolcu çıktı karşıma..
İstatistiklere göre, pasları yüzde 88 isabetliymiş. Risk almadın mı, yaratıcı pas vermeyi göze almadın mı, yüzde yüz isabetli pasla da oynarsın.. Çünkü istatistiği futbol uzmanları değil, matematikçiler tutuyor. Attığın top rakibe gitmedi mi, isabetli pas vermiş oluyorsun.. Oluyorsun da, görevini yapıyor musun?. Verdiğin pas ne işe yarıyor?. Arda'dan beklenen o mu?. Onu yapmak için Arda olmaya gerek var mı?.
Arda, 90 dakika, "Durumu idare" etti. "Aman hata yapmayayım" diye oynadı. Orada yeni. Seyirci onu pek tanımıyor. Bu yüzden işe başlarken hata yapmak, bu hata sonucu mesela bir gole, yenilgiye sebep olmak korkutucu.. Tamam.. Takım hücuma çıkarken risk almazsın.. Ama aktif bölgede, rakip gol alanı etrafındayken de riske girmezsen, nasıl "Arda" olursun..
Takımda iki kişi koşmuyordu diyebilirim. Biri kaleci.. Öteki Arda.. Yani Arda aslında koşar görünüyordu ama, aldatma koşusuydu çoğu.. Koşar görünüyordu. Koşusu hiç bir amaca yönelik değildi. Top çalma, pres yapma, boşa kaçıp pas isteme, koridor yaratma falan değil.. Santranın iki yanında gidip gelme.. Bizde Emre ve Kazım'ın bayıldığı, bazılarına da fena halde yutturduğu koşulardır bunlar. Ne hücuma katkı sağlar, ne savunmaya..
Bunlar, yepyeni bir ülke, yepyeni bir takımda işe başlayan bir futbolcu için ağır eleştiriler. Sabırlı, hoş görülü olmak gerek biliyorum..
Ama bir dostun "Acı"yı söylemesi gerek..
Portekiz'den gelen Kolombiyalı Falcao da yeni.. Ama adamın nasıl hırslı, nasıl yaratıcı oynadığını, ne riskler göze alıp, rakibi nasıl dağıttığını gördük. Falcao'nun bu transfer için niçin 40 milyon euro aldığını da anladık..
"Keşke Galatasaray, 40 milyon euroyu kırka bölüp bir sürü eksik adam alacağına, bir tek Falcao getirseydi"
dedik..
Riskleri göze alan Arda, Falcao gibi dağıtıcı, yırtıcı ve atak bir golcü ile oynamanın meyvelerini kısa zamanda toplayabilir..
Falcao'ya attırdığı ve Falcao'nun boşalttığı alanlardan atacağı gollerle, olay yaratır..
O zaman da Madrid'in sevgilisi olur..
Biraz hırs, biraz cesaret Arda..
Müthiş yeteneğini sergilemekten korkma!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA