Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Dağ gene ayağımızda..

Fats (Şişko) Maller, Harlem'in Harlem olduğu yıllarda, çağının en ünlülerinden biriydi. Müthiş bir piyanist, besteci, yorumcu ve komedyendi. Harlem'deki kulübü tıka basa dolardı.. Ain't Misbehavin' onun en ünlü şarkısıydı.
Hollywood, bu müthiş adama kayıtsız kalamadı.
1955'te Maller'in şarkılarıyla, Ain't Misbehavin'i müzikal olarak filme çektiler. Rory Calhoun, Piper Laurie, Jack Carson, Mamie Van Doren gibi zamanın en ünlüleriyle.. Film dünyayı dolaşırken, Braodway de kolları sıvadı.
Ain't Misbehavin', 1978'de, Broadway şovu olarak perdelerini açtı ve o yıl, müzikal dünyasının Oscar'ı olan Tony, New York Drama Eleştirmenleri En İyi Müzikali, dahil almadık ödül bırakmadı. Ertesi yıl Londra'da açıldı, gene ödüller yağdı. 1982'de NBC, müzikali TV için çekti. Yayın yılın olayı oldu. Bu defa, TV Oscar'ı, Grammy'yi kazandı.. Çeşitli aralıklar, ama yenilenen kastlarla, Broadway'de tekrarlanırken, 2008 yılında, ilk açılışın 30'uncu yılı dolayısı ile Ain't Misbehavin'i, dünya turuna çıkarmaya karar verdiler.
Müzikalin orijinal yaratıcı ekibinden olan Richard E. Maltby, Jr. (yönetmen) ve Arthur Faria (koreograf) yeniden bir araya geldiler.. Müthiş turne başladı.. İşte bu turnenin ayaklarından biri TİM.. Bu hafta sonu, dünya ünlü müzikal, "Harlem Swing" adıyla bizde olacak.
Müziği sevenler, hele caz ve rockçılar, efsane Harlem'i merak edenler, gerçek bir Amerika, Broadway şovu izlemek isteyenler sakın kaçırmasınlar.
Cuma: 21.00, Cumartesi: 15.00 ve 21.00, Pazar: 15.00
Biletix: 0216 556 98 00
www.biletix.com
Tim: 0212 286 66 86
www.timshowcenter.com


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA