Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Güneydoğu'daki olaylar çok can sıkıcı kardeşim. Her gün, her gün acı haberler. Bu böyle gitmemeli.. İşin kötüsü, bi askerimiz şehit olmuş, bi polisimizi vurmuşlar, artık bunlar devam sayfasında tek sütun haber olmaya başladı. Şimdilik, toplu katliamlar birinci sayfada manşette.. Bir iki gün ah vah ediyoruz, sonra her şey eskisi gibi sürüyor. Gerçekten acı ve tuhaf bi durum..
Acılarımızı, öfkemizi içimize atıp konuyu hafifçe güncelleştireceğim kardeşim. Şöyle ki, bizdeki son "güncelleştirme" hareketlerine değinmek istiyorum ve bunu son derece normal bulduğumu belirtmek istiyorum. Hatta çok daha fazla güncelleştirilmeyi bekliyorum. Niye bekliyorum?
Rakamlar ortada. Maliye Bakanımız 2012 bütçe hedeflerini açıkladı. Tutturabilmek için yalnız güncelleştirmek yetmeyecek, hepimizi iyice bi yolmaları gerekecek Abuzittincim. Bak yaz bi tarafa, benzin en az 5 lira!
Bu arada kafama takılan, bazı yazarlarımızın son sigara ve alkol zamlarını savunurken, birilerine hoş görünmek için, kullandıkları ifadeler. Mesela bi yazarımız sigaranın uyuşturucudan farkı olmadığını, diğer ülkelerde de, kullanımının azaltılması için satış fiyatlarının yüksek tutulduğunu yazıp şöyle diyor: "Soruyorum konuyu abartanlara.. Kanada'da bir paket sigara kaç dolar? Ben söyleyeyim, 15-18 dolar arasında değişiyor.. Bana kalkıp da Kanada'nın milli geliri masalını anlatmayın..." Yazı böyle sürüyor Abuzittincim. "Bi paket sigara 18 dolar"ı görünce anladım ki geçen yıl Kanada diye bi başka yere gitmişim. Benim gittiğim yerdeki marketlerin raflarında sigara fiyatları 7 ila 10 Kanada Doları arasında değişmekteydi.
Şimdi gelelim işin masal tarafına: adamların kişi başı milli geliri 38 bin dolar! Gayri safi yurt içi hasılalarıysa 1.5 trilyon dolar Abuzittincim. Nüfusları bizim yarımızdan az. Hikaye bu! Diyelim yazarın dediği doğru, bi paket sigara 18 dolar. Acaba bu Kanadalıya ne yazar Abuzittincim, gözünü seveyim.. Bi rakam daha: Kanada'da vasıfsız işçinin saat başı ücreti 20 dolardır.. Bizde asgari ücret net 661 lira.. Bi paket sigara 9! .
İnsaf be kardeşim! Güya amaç vatandaşın (O da fakir vatandaş olacak herhalde) sağlığını korumakmış! 10 numara yağın, otobüslerin, kamyonların, TIR'ların egzozlarından fışkırttığı atıklarla, insanlarımıza nasıl kanser soluttuğunu bilmiyor musunuz? Sigara dumanıymış... Neden Avrupa'da hala, akciğer kanserinden en yüksek ölümler Türkiye'de?
Bi gerçek daha.. Mazota zam yaptıkça ne önlem alırsan al, kaçak 10 numara yağı önleyemezsin! Yıllardır Doğu'dan giren vasıfsız motorini önleyebildin mi?
Münasip yerlerinden öperim, Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA