Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Enfes bir konser!..

Keşke Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü Rengim Gökmen, ya da İstanbul Devlet Opera ve Balesi Genel Sanat Yönetmeni Suat Arıkan dostlarım da orada olsaydı ve onlara deseydim ki..
"İşte bu.. Operası olan her kentimizde ayda bir yapmanız gereken bu.. Mesela 'Her ayın ilk pazartesi günü' diye millet ezberlesin.."
Opera ve baleye yeni sevgililer, yeni aşklar ve yeni seyirciler kazandırmanın en etkili yolu bu..
Çok güzel bir orkestra.. Viyana Strauss Festival Orkestrası..
Çok sevimli, her parça öncesi yaptığı esprili açıklamalarla seyirciyi avcunun içine alan bir şef.. Peter Guth.. (Üstelik İstanbul doğumlu.. İyi mi?..)
Dünyalar güzeli ve tatlısı bir soprano.. Mara Mastalir..
Yakışıklı ve harika bir bariton, Daniel Serafin..
..Ve de valsler ve polkalar ülkesinin dünyaca ünlü müziğinden seçmeler..
Bitmedi..
Bazı valsler ve polkalara eşlik eden bir bale..
Şimdi Rengim ve Suat dostlarım.. Söyler misiniz, neyimiz eksik ve bunu niye her ay en az bir gece yapmayız?.
Folklorama bu ülkede 10 yıl oynadı. Gene getirin, gene ful çeker.. O Folklorama kaç opera ve bale seyircisi kazandırdı bize, bilir misiniz?. Binlerce..
İş Sanat'a bir kez daha bin teşekkür, bu konseri bu yılbaşı da, ayni kadro ile bize getirdiği için..
Atatürk'ün İş Bankası'nı neden devlete bırakmadığını bir kere daha anlıyor, onun geniş vizyonunu bir kere daha hissediyorum..
Devletin TRT'si, 5 milyon dinleyiciyi yok sayıp, TRT3 FM, radyo yayınlarını kısıtlarken, İş Bankası bu işleri yapabiliyor..
Mara ve Daniel'in düet yaptıkları, Şen Dul, Don Juan ve Çardaş Fürstin Operetlerinin o en ünlü şarkıları, gecenin doruklarıydılar.. Tabii iki Viyanalı çiftin valsleriyle süslenen Mavi Tuna'nın unutulmaz yeri ayrı..
Finalde, Guth, tüm solistleri ve dansçıları alıp, sahneden aramıza indi.. Onlar el sallayarak veda ederken, seyirci, artık dünya geleneği haline gelen el çırpmalarıyla Radetzky Marşına tempo tutarak coştu.
Harika bir Viyana gecesi yaşadık..
Harika bir İstanbul gecesi yaşama hayali ve umuduyla..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA