Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
İlaç firmalarıyla hükümet gene kapıştı. Bu kapışma sonucu bazı önemli ilaçların bulunamadığı söylentileri var. Hükümet sorunun çözüldüğünü söylüyorsa da karşı taraf suskun. Ben bu tartışmalarda hükümetten yanayım. Neden dersen, bazı ilaç firmalarınca, daha bi kaç sene önceye kadar nasıl soyulduğumuzu herhalde insanlarımız unutmamıştır.
İlaç firmalarına neden güven duymadığımı çok etkili bi örnekle anlatacam. Fakat Gümrük Müsteşarlığı'nın yayınladığı bi genelge (2011/23) hükümete olan inancımı da sarstı. Genelge, özetle, yurt dışından posta veya hızlı kargoyla getirtilen bazı maddelerin yurda girişini yasaklıyor. Bunların başında "takviye edici gıdalar" da var.
Genelgenin haklı tarafları yok değil. Çünkü kozmetiklerdi, bi takım zayıflama kapsülleriydi derken dışarıya avuç dolusu para ödendiğini işitiyorduk. Üstelik bu zayıflama ilacı diye yurda sokulanların bazıları, yanlış kullanım yüzünden ölümlere bile neden olmuştu. Bunlar önleniyor, ama bunların yanında bazı gerçekten yararlı olanlar da var. Yasaklanmaları adeta bi çeşit "taammüden adam öldürme!."
Niye böyle diyorum, mesela Waiora diye bi alternatif ilaç var. Bu resmen ilaç. Bizim tıp henüz farkında değil. Olsa da, ortodoks tıp, alternatif tıbbı kabul etmediğinden ilaçtan saymazlar. Amerika da bunu ilaç kabul etmiyor. Ama dünyada 3 milyardan fazla satışı var. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi Waiora'yı ilaç kabul etmese de, kamu baskısından, "insan sağlığına zararsızdır" etiketiyle satışına izin veriyor..
Waiora, TMAZ, Zeoone NCD gibi, gıda destekleyicilerin önemi, çok kuvvetli detoks işlevi görmelerinin yanında, başta kolon, barsak, prostat, göğüs kanseri, çok ciddi hastalıkların seyrini yavaşlatabilmeleri. Hatta bazı klinik çalışmalara göre, yüzde 75 oranında durdurmaları. Tedavi değil yavaşlatmak veya durdurmak..
Artık bunların Türkiye'ye girişi yasak !
Aynı şekilde, herkesin yararlanabileceği çok kuvvetli bağışıklık sistemi arttırıcı, AHCC, Japon patentli Biobaran, Alpha Circumin veya diyabetliler için üretilmiş çeşitli gıda desteklerinin girmesi de yasaklandı. Listeyi çok uzatabilirim.
Ama kuşuna veya kedine, köpeğine istediğin mamayı getirtebiliyorsun. Veya iyi muhafaza edilmesi şartıyla 5 kiloya kadar pastırma! Ziya Altunyaldız gibi tecrübeli, değerli bi bürokrat, Müsteşar sıfatıyla, böyle bi genelgenin altına nasıl imza atar?
Kısaca; ilaç firmalarına ve onların destekleyicilerine neden inanmıyorum:
Waiora'nın Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'yle ( FDA) davası sürüyor. Adamlar, bazı kanser türlerinde başarı sağladıklarını iddia ediyorlar. FDA buna katılmıyor! Nasıl katılsın?
Geçenlerde ruhsat verdikleri Folotyn adlı kemoterapi ilacının adedi: 30 bin dolar! Waiora'nın şişesi, sadece, 30 dolar!.. Waiora veya benzerlerine ruhsat verilse "ilaç baronları"nın ne hale geleceğini düşünebiliyor musun ?
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.
tecelligunes@yahoo.com.tr

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA