Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Lemi Bilgin'e..

Lemi Bilgin, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü.. Ondan bir ricam var.. Bu rica aslında Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü dostum Rengim Gökmen'i de kapsıyor..
Sönmez Atasoy'u kaybettiğimizde bir yazı yazmak istedim, sahneye çıktığı ilk oyunda izleyip, hayran olduğum dostum için.. Ama yıllar geçmiş aradan.. Oyun aklıma gelmedi. Hatırlarım diye, Devlet Tiyatrosu sitesine girdim internette.. Arşivi tıkladım. Karşıma dünya zavallısı bir tablo çıktı..
"Acaba Sokrates'in Savunması mıydı" diye aradım. "14 erkek, 1 kadın oyuncu" diye komik bir istatistik geldi ekrana.. Hepsi o..
Devlet Tiyatrosu'nu kuran, geliştiren ve anıtlaştıran insanlar bir istatistik rakamlarına indirgenmiş..
İş bitmiş. Dostlar alışverişte görsün..
Yahu bu devirde, bir lise öğrencisi bilgisayar meraklısını getirseniz, eline o zamanlar çok düzenli ve harika çıkan Devlet Tiyatrosu dergilerini verseniz, hepsinin program sayfasını girer.. Sadece oyuncuları değil, dekoru, kostümü, ışığı, suflöre varıncaya dek her emek vereni öğrenirsiniz..
Sevgili Lemi,
Çok mu zor bunu yapmak?.. Çok mu pahalı?.
Bu tiyatronun temelinde emekleri, alın terleri, yetenekleri olanları, "Unutulmuşluğa gömmek" yakışıyor mu, bize?..
Tez elden düzelttir bu yanlışı ne olur..
"Bütçe" diyorsan, bana rakamı söyle. Söz.. O parayı ben bulurum..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA