Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Uludere'yi düşünmek gerek..

Yıl sonunun acı olayıydı Uludere.. Yazmadım, ama çok okudum.. En güzellerini seçtim.. Fatih Altaylı "Asker ne halt etsin" diyor.. 50 kişilik gizlice geçmeye kalkışan gurup terörist olsa ve bir karakol bassa neler olacak, geçmişten biliniyor. Onu yazmış..
Arda Uskan "Güvenli bir kaçakçılık yolu tahsis edilsin" diyor, ince bir hicivle..
Bir kaç kişi yazdı.. "Savaşı havadan bomba ile yaparsan, hata kaçınılmaz" diye.. Örnekler tonla..
Amerikan ve NATO Hava Kuvvetleri, arkalarındaki o müthiş istihbarat gücüne rağmen, Afganistan'da, Pakistan'da, Irak'ta sivil halkı kaç kez bombaladılar..
Kıbrıs harekâtında biz kendi gemimizi bombalamadık mı?.
Ama beni düşündüren, herkesi düşündürmesi gereken yazıyı Ruşen Çakır yazdı..
"Ya PKK'lı olsalardı?.."
Ölenler "Kaçakçı çıktı diye üzüldük. PKK'lı olsalar ne yapacaktık" diyor.. Çoğu lise, hatta ortaokul öğrencisi ölenler için..
Ruşen "Asıl yanlış, içiçe geçmiş, PKK ve Kürt sorunlarının silahla çözülebileceğinin sanılmasıdır" diyor cesaretle..
Silahla çözdük de zamanında.. "PKK bitti" dediğimiz günler yaşadık..
Ne oldu?.
Bugün, bitirenler "Vatan haini" yargılanıyor.. Yargısız infaz ediliyor.. Peki PKK?..
Aynen duruyor.. Asker "Askeri önlemlerle bu iş bitmez. Çözüm sosyaldir. Kandil'i besleyen kaynaklar kurumalı" diye bas bas bağırdığı halde, sivil çözümden vazgeçtik..
Ruşen "Yeni yılda yeni Uludere faciaları yaşamak istemiyor- sak, çözümü silahlarda aramaktan bir an önce vazgeçmemiz gerekiyor" diyor..
Gerçek bu..
Bu arada.. Taraf, haberi "Devlet halkını bombaladı" diye verdi. Başbakan "Devlet halkını bombalar mı" diye çatınca "Ama bombaladı" manşeti ile ısrar etti.
Köye taziyet için giden kaymakama yönelik saldırıyı da "Halk devlete saldırdı" diye mi verdiler diye merakla baktım. Minnacık bir haber.. Başlığı "Kaymakamın suçu ne?.."
Taraf'ın standardı ne?.
Bu arada bir gizli tanık "Hasip Kaplan köylüyü "Kaymakamı kaçırmayın' diye tahrik etti" iddiasında bulunmuş..
Hasip Kaplan'la bir iki kez telefonla konuşmuşluğumuz var. Benim bildiğim, kaymakamla bir sorunu varsa, kendi gider, karşısına çıkar ne diyecekse der. Kaplan öyle bir tiptir. Başkalarının arkasına saklanmaz..
Birilerinin niyeti iyice karanlık..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA