Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Ertekin'de yeni yıl..

Çok sakin, çok hoş bir yılbaşı gecesi geçirdik Ertekin'de.. Uzun masanın etrafında, Ünal, Ertekin, ben vardık, 15 yıldan beri olduğu gibi.. Güven katıldı.. Tabii Sotiri.. Asıl güzel sürpriz, Ankara'dan gelen Kemallerdi.. Gelin Nükhet, ailenin tek prensesi Zeyno.. Ve kendiliklerinden gelen dostlar.. Neşe ve Başak..
Soğukların sorumlusu Güven iyi iş yapmıştı, ahçıbaşımız Cemile ile.. Sıcakların sorumlusu bendim..
Kadıköy Yalçındağlar'dan kuzu tandır ısmarlamıştım. Her şey içinde bir yanmaz naylon torba.. Aynen atıyorsun fırına, bir lezzet cümbüşü çıkıyor.. Yanında Nükhet'in tarifi ile Cemile'nin ilk kez pişirdiği bizim ailenin geleneksel pilavı, büryan.. Ete de, pilava da bayıldılar..
Eğlencemiz televizyon.. NTV'yi açtık, İstanbul Senfoni eşliğinde bir Pop konseri vardı, Lütfi Kırdar'da, 10 gün kadar önce.. Onu çekmişler..
Bir baktım, benim delikanlılar, Modern Folk Üçlüsü.. Saçları ağarmış üç demode adam.. "Gurup ihtiyaran" deselerdi.. Onlarla bininci kez birlikte söyledim Ali Paşa Ağıtı'nı..
Güzel konserdi.. Sezen ve Sertap, daha popüler şarkılar seçselerdi keşke.. Levent Yüksel ve Mazhar, Fuat, Özkan harikaydılar..
Saat 12'ye on kala gene geleneksel TRT'ye döndük.. Memleket saat ayarı ya.. En doğru saat onlarda..
Meğer aradaki "R" değişmiş.. Türkiye Rezalet Televizyonu olmuş..
Kurulduğundan beri ilk kez TRT, yeni yıla girdiğinin farkına varamadı
. Milli Piyango 40 milyon çekilişine bağlandılar. Geveze bir komik ve program şaşkınlığı.. 40 milyonu çekemediler.. 2012'ye girerken, 10'dan geriye de sayamadılar.. Tam "Sıfır" anında havai fişekler falan patlamadı. Komik oğlan "Yeni yıla girdik galiba. Bari şu maytapları yakalım" dedi ve TRT, milyonlarca seyirci ile alay etti..
Bakalım Genel Müdür Beyimiz bu yazımı neye bağlayacak?.
"Hıncal Uluç yılbaşı programını sunmak istedi. Kabul etmedik" derse şaşmam!..
Kalktık.. Öpüştük.. Sonra Ortaköy meydanı bir nehir gibi boşalmaya başladı. O yağmur, o soğukta binlerce insan.. Onları seyrettik..
Saat bire doğru "Evli evine.. Köylü köyüne.."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA