Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Cafe de Beyoğlu!..

Giti ğiniz dükkândan albümü bu isimle isteyeceksiniz.. Cafe de Beyoğlu.. Sonra arabanızın müzik setine takacaksınız.. Sonra ne yolun uzunluğu umurunuzda olacak, ne trafiğin tıkanıklığı.. Dinlediğiniz müzik sizi alıp götürecek..
Ben de aynen öyle oldu çünkü.. Etiler'den Maltepe'ye, arada bir de köprü varken, hem de günün en sıkışık akşam üstü saatlerinde nasıl gittik anlamadım..
Haa.. Başka şey de yapabilirsiniz.. Evde okuyorsunuz diyelim. Koyun bu defa evdeki sete, siz okurken arkada hafif hafif çalsın.. Okuma keyfi katlansın..
Kim yapmış.. Valla kapakta adı yok.. İçeriyi karıştırırken Taxim Beyoğlu Trio diye bir şeyler okudum.. O olmalı..
Trio.. Üçlü yani..
Bir keman.. Tarlan Gazanferoğlu.. Bakülü.. Devlet Opera ve Balesi kemancılarından..
Bir piyano.. Natalya Grudnyakova.. Rus.. 2001'den beri Türkiye'de yaşıyor..
Bir kontrbas.. Özgür Uluçınar.. O da Ankara Devlet Opera ve Bale Orkestrası sanatçısı..
Üçü de müthiş eğitimli.. Üçü de uluslararası yarışmalarda ödüller almışlar..
..Ve nasıl güzel, nasıl nostaljik, nasıl romantik bir Türk Musikisi derlemesi yapmışlar, popla, Kenan Doğulu/ Kurşun Adres Sormaz ki ile başlayıp, Sezen Aksu/ İkinci Bahar'la kapayana kadar..
Aradaki güzellikler anlatılmaz, dinlenir.. Elbet Bir Gün Buluşacağız.. Sarhoşum Sarhoş.. Bana Ellerini Ver.. Sen Gelmez Oldun.. Duydum ki Unutmuşsun Gözlerimin Rengini.. Hasret / Le Meteque.. Sene de Galmaz.. Öyle Sarhoş Olsam ki.. Ve bana sorarsanız Türk Popunun hala en güzel şarkılarından biri.. Seninle Bir Dakika.
Enstrümantal bir albüm.. Vokal yok.. Ama Tarlan'ın kemanı öylesine konuşuyor ki..
Enfes.. Enfes..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA