Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bir sahnede iki Yalçın Tura eseri...

Türk Hava Yolları'na inat, Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Konserleri harika bir gece ile açıldı. Salonu tıklım tıklım dolduran gençlerin alkışları bitmek bilmedi. 15 yıldır bu konserleri ısrarla ve inatla düzenleyen Evin İlyasoğlu "Teşekkür" kabul etmekten yoruldu.
Türk Hava Yolları, bu konserlerin 11 yıldan beri sponsoruydu. En eski sponsor. Ama yaptıkları atla deve değildi ha.. İşin güzelliği, simgeselliğiydi..
Yılda 30 bilet.. Boş koltuklardan 30'unun Boğaziçi gençleri ve mezunları ile kucaklaşma için kullanılması.. Taş atıp, kol yorulması yok..
30 bilet THY'yi fakir, Boğaziçi'ni zengin etmez çünkü.. Ama programın en gösterişli yerinde yazan "THY'ye teşekkürlerimizle" yazısı, bu ulusal kuruma, Boğaziçi gibi bir camianın yaşam boyu dostluğunu kazandırır.. dı.. Bitirdiler.
Elin futbol kulüplerine, turnuva kazanamayan tenisçilerine milyonlarca eurolar ödeyip sponsor olanlar, Boğaziçi'ne 30 bileti çok gördüler..
Bir bildikleri, bir hesapları vardır.. Neyse..
Evin'in "İspanyol Düşleri" adını koyduğu gece, harika bir repertuarla, tam gençler içindi. Sarasete, Saint- Saens, Granados, Albeniz, de Falla ve Ravel'in insanı romantizmin hayallerinden, fıkır fıkır, şıkır şıkır coşkuya sürükleyen melodilerine, düzenlenen repertuar harikaydı.. Bunca İspanyol melodisi arasında bir de Anadolu vardı.. Yalçın Tura..
"Bir sahnede iki Yalçın Tura eseri" de ordan çıktı.. Yalçın Tura'nın içinde buram buram Anadolu ezgilerini barındıran valsleri ve baladı, İspanya'da biten Akdeniz'in, Anadolu'da başladığının işareti gibiydi. İlk Bahar Konserleri dizisinin genel adı "Akdeniz" zaten.. Haftaya İtalya mesela..
Bu dünya şirini repertuarı, Müge Hendekçi'nin piyanosu eşliğinde Hasan Tura seslendirdi.. Yalçın Tura'nın oğlu.. Keşanlı Müzikali, Karacaoğlan operası bestecisi Yalçın Tura'nın en büyük eseri, oğlu aslında.. Yalçın ağabeyin bir eseri sahnede.. Çalıyor.. Ne çalıyor?. Bir Yalçın Tura eserini.. 3 vals.. Nasıl anlatılmaz duygular yaşıyoruz, izlerken..
Yalçın ağabeyi konser sonunda kutlarken "Müzik bilgim yeterli değil.. Bu yüzden eser mi güzeldi, yorumcu mu olağanüstüydü, çıkaramadım" dedim..
İkisi de onundu nasılsa.. Nasıl gururlu, nasıl mutluydu, anne ve kız kardeş dahil tüm Turalar ve izleyen herkes..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA