Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

İtalya'da bir Atatürkçü..

Akşam yazarı Başak Sayan Milano'ya gitmiş geçen hafta.. Uçaktan inmiş, taksiye binmiş, oteline gitmek için.. Bir ara, dikiz aynasının altındaki kabartma dikkatini çekmiş.. Merakla bakarken şoför "Atatürk o" deyince, şaşkınlığı iki kat artmış..
Şöför, Siyasal Bilimler öğrencisiymiş. Bir yandan da harçlığını çıkarıyormuş..
"Dünya tarihinde onun gibi bir lider olmadı" demiş, delikanlı.. "Onun için resmi orda.."
Gerisini Başak'tan dinlemek ister misiniz?.
"İçimden ona 'Bir zamanlar senin şu söylediğini söylemek kıvançla doldururdu insanın içini. Ama şimdi Atatürk'ü sevdiğini söyleyince darbeci olduğunu söylemiş oluyorsun bir anlamda' demek geçti.
Milano'da bir İtalyan genci, kullandığı otomobilin aynasına onun büstünü yapıştıracak kadar hayranlık duyarken Türkiye'de bir Türk genci, Atatürk hayranlığını çok fazla açık etmemesi gerektiğini düşünüp, saklıyor.
Her şey değişir zamanla. Bugün Atatürkçü olanları ve onu sevgiyle anıp, ilkelerini benimseyenleri darbeci ilan edenler gün gelecek, yaptıklarının altında ezilecekler.
Atatürkçü olan, önüne ne kadar engel çıkarırlarsa çıkarsınlar onun yolundan dönmeyenler!
Bu olanlara şaşırmayın!
Tarihe ismini kazıyan ve ölümünün üzerinden neredeyse bir asır geçecek olmasına rağmen hâlâ tüm dünyada hayranlıkla anılan bu liderin gençliğe sözlerini okuyun bir daha!."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA