Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Alex'i bu defa sevdim!..

Fenerbahçe'de en sevdiğim futbolcu Lugano idi.. Sert oynardı, ama futbolun içinde, tatlı sert.. Sevdiğim onun yenilmez ruhuydu. "Bitmeden bitmez" diyenlerdendi. Hakem son düdüğü çalana kadar ayakta durur, takımı ve tribünleri de ayakta tutardı.
Liderdi..
Zaman zaman TİM'deki o hayli üst düzey sanat gösterilerinde de çizdiği aile tablosuna hayrandım. Küçük çocuklarını alır getirir, onlara sanatı aşılarken, nasıl içten bir "Baba" portresi çizerdi.
Alex'e hiç kanım ısınmamıştı, Feyziye Mektepleri Vakfı Işık Okulları'ndaki şölene kadar.. Sinsi geliyordu bana.. Tekniğini ustaca kullanıp, faul almayı başarıyordu. Onun yarattığı duran top vuruşları, hakemi aldatışları, benim fair play anlayışıma uymuyordu, çünkü..
Feyziye Mektepleri, 1885'te Selanik'te kurulup, İstanbul'a taşındıktan sonra 1934'te Atatürk'ün onayı ile Işık adını alan eğitim yuvası..
Felsefe, sosyoloji ve mantık derslerini ilkokutan, ilk karma eğitim yapan "Cumhuriyet" Lisesi..
10 yıldan beri müthiş bir şölen yapıyorlarmış. Yeni haberim oldu.
Yazık bana..
100 Yıllık Okullar Spor Şöleni..
İstanbul'un 100 yaşından büyük liseleri arasında bir nevi Olimpiyat düzenliyorlar yani, her bahar..
53 tane 100 yıllık lise varmış İstanbul'da..
Bunların bazıları, Rum Ermeni liseleri çoğu, öğrencisizlikten tabela okullarına dönmüş.. Bu yıl 33 lise katılmış şölene.. 100 yaşında 33 lise..
Son yıllarda oyunları genişletmişler.
İki yaş gurubu içinde mezunlar için de turnuvalar eklemişler..
Üç yıl önce de "Spora Işık Tutanlar Ödülü" kurmuşlar.. Öğrenci oylarıyla..
Şovu Alex çaldı.. Gençlerin sevgilisi..
Ama yaptığı konuşma ve konuşmanın ardından gelen jesti beni de duygulandırdı. Alex'e karşı buz gibi olan içim ısındı. Sevgi ile doldu.
Ondan önce Jokey Erhan Yavuz fair play ödülü almıştı. Hani o yarış anında favori rakibinin eyer bağının koptuğunu fark edince, yarışı kazanmaktan vaz geçen, ona yardımcı olan, belki de hayatını kurtarıp, yarışı kazanmasını sağlayan genç jokey..
Alex ödülünü aldıktan sonra yaptığı konuşmada "Jokey arkadaşımın yaptığı, bütün sporcular olarak örnek olmamız gereken bir davranış.
Orada kendi yarışını zora sokarak, birlikte yarıştığı bir dostuna yardımcı oluyor. Umuyorum ki bu sadece bu alanda olmaz.
Eğer biz futbolda bunu kendimize örnek olarak alabilirsek, hem ülke olarak hem de spor olarak daha iyi yerlere geliriz"
dedi.
Konuşmasını bitirdikten sonra, yerine dönmedi. Kalabalığın arasına daldı, Erhan'ı buldu ve kucakladı.
O an, ben de Alex'e sarılmak istedim..
Şimdi maçlarda daha dikkatle izleyeceğim..
Fair play sözlerini, gerçekten uygulamasını yürekten istiyorum!..
Törende başka güzellikler, başka duygusal anlar da vardı.. Onları da anlatacağım.. Başka yazıda..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA